Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Έρχεται το χάπι του jet lag

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα ξεγελά το σώμα κάνοντας τη μέρα… νύχτα.

Ερευνητές εφηύραν ένα χάπι για να την επανεκκίνηση του εσωτερικού ρολογιού του ανθρώπινου οργανισμού και το τέλος της… άγρυπνης δυστυχίας από την οποία ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι σε νυχτερινές βάρδιες, οι ταξιδιώτες μακρινών αποστάσεων σε διαφορετικές ζώνες ώρας, αλλά και όσοι υποφέρουν από αϋπνίες.

Το ανθρώπινο σώμα είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να κοιμάται τη νύχτα και να είναι ξύπνιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού μπορεί να προκαλέσει από στρες, μέχρι καρδιακές ασθένειες, ακόμη και καρκίνο, αναφέρει δημοσίευμα της The Telegraph.

Ένα νέο πειραματικό φάρμακο, που δημιούργησε μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο McGill του Καναδά και το πανεπιστήμιο Douglas Mental Health University κατάφερε να συγχρονίσει τα κύτταρα του αίματος στο σώμα έτσι ώστε να «εξαπατούν» αποτελεσματικά τον οργανισμό και να τον κάνουν να νομίζει ότι η νύχτα είναι… μέρα και το ανάποδο.

Το «χάπι του jet lag» δοκιμάστηκε με επιτυχία σε 16 υγιής εθελοντές, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα. Δεν είναι ακόμη έτοιμο για να κυκλοφορήσει στην αγορά για γενική χρήση, όμως σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ερευνητές, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για νέες καινοτόμες θεραπείες για να βοηθηθούν όσοι υποφέρουν από διαταραχές ύπνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.