Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Δίαιτα με μπισκότα; Και όμως υπάρχει και είναι απολαυστική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λατρεύετε τα μπισκότα; Κανένα πρόβλημα!

Τα μπισκότα έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές και άδικα μιας και τα μπισκότα της νέας γενιάς περιέχουν πολύ υγιεινά συστατικά. Γνωρίζετε ότι τα μπισκότα μπορεί να είναι μια πολύ υγιεινή λύση για το πρωινό των παιδιών αλλά και για εσάς μιας και προσφέρουν καλούς υδατάνθρακες; Τα μπισκότα μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και όταν κάνετε δίαιτα σαν σνακ μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Ας εξηγήσουμε το γιατί και ας προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε έναν πολύ μεγάλο μύθο.

Τι είναι οι υδατάνθρακες;

Θεωρούνται ως ένα από τα βασικά καύσιμα του οργανισμού και δίνουν ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Σκέτα ή με γάλα μπορεί να αποτελέσουν ένα πολύ θρεπτικό και υγιεινό πρωινό για το παιδί μιας και στην αγορά υπάρχουν πια πολλές ποικιλίες μπισκότων, χωρίς ζάχαρη, μπισκότα ολικής άλεσης. Τα μπισκότα ολικής άλεσης περιέχουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οι φυτικές ίνες των προϊόντων ολικής άλεσης βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτοι! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν τα μπισκότα στην καθημερινή τους διατροφή ως μια πολύ καλή και υγιεινή λύση και μάλιστα ακόμα και σε περίοδο που κάνουν δίαιτα. Τα αποτελέσματα που καταγράφουν είναι θεαματικά.

Μπισκότα με ω3 λιπαρά οξέα

Στην αγορά υπάρχουν ακόμα και μπισκότα εμπλουτισμένα με ω3 λιπαρά αποτελούν πραγματικά ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό μιας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την υγεία της καρδιάς, χάρη στην αντιθρομβωτική τους δράση.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται ότι σχετίζονται και με την καλή κατάσταση όσον αφορά την αρτηριακή πίεση. Αποτελέσματα της «Διεθνούς Μελέτης για την Υπέρταση», όπου εκτιμήθηκε η διατροφική πρόσληψη ω-3 λιπαρών και η αρτηριακή πίεση 4.680 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 40-59 ετών, έδειξαν πως άνθρωποι που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων από τον μέσο όρο εμφάνισαν μείωση τόσο στη συστολική όσο και στη διαστολική πίεση.

Αυτό που έχει σημασία λοιπόν, είναι η σωστή ποσότητα, το μέτρο δηλαδή και η επιλογή του καλού προϊόντος. Αν ανήκετε σε όσους λατρεύουν τα μπισκότα μπορείτε πια να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.