Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Και φέτος στο Αγρίνιο τα καπάκια …γίνονται αναπηρικά αμαξίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκινητική ανταπόκριση βρίσκει η πρωτοβουλία του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, που μετατρέπονται σε αναπηρικά αμαξίδια.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος, ενώ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία αναφέρονται τα εξής από το
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου:

«Όταν το Νοέμβριο του 2013 το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου ξεκίνησε την προσπάθεια συλλογής πλαστικών καπακιών κι έκανε έκκληση για συμμετοχή σ’ αυτή την προσπάθεια, με σκοπό τα καπάκια να μετατραπούν σε αναπηρικά καροτσάκια που θα δοθούν σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη, ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύαμε ότι αυτή η προσπάθεια θα είχε τέτοια απήχηση.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική και πολύ συγκινητική.

Σχολεία, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, κέντρα αναψυχής, γυμναστήρια, βιβλιοπωλεία, ακόμη και εμπορικά καταστήματα επιδόθηκαν με μανία στη συγκέντρωση καπακιών, σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα.

Έτσι, πλαστικά καπάκια καθημερινά συγκεντρώνονταν στο σχολείο, ενώ οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ είχαν συστήσει ομάδες που συντονισμένες μεταξύ τους δούλευαν με ζήλο και μεράκι για το διαχωρισμό των πλαστικών καπακιών από άλλα αντικείμενα που τυχόν βρίσκονταν ανάμεσά τους, την καταμέτρησή τους και την συσκευασία των κουτιών μέσα στα οποία θα μεταφέρονταν.

Μετά τη συσκευασία τους, τα καπάκια αποστέλλονταν στο Σύλλογο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας με τη βοήθεια του Αναστάσιου Αργύρη, προέδρου του συλλόγου ΑΜΕΑ «Έχω Δικαίωμα» Αμφιλοχίας.

Όλο αυτό το πνεύμα συνεργασίας είχε ως αποτέλεσμα τρία αναπηρικά αμαξίδια να δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα είχαν ανάγκη –τα δύο δόθηκαν στο Αγρίνιο και το τρίτο στην περιοχή του Αγγελοκάστρου.

Με σύνθημά μας το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» σας καλούμε να συνεχίσουμε και φέτος, και να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια όλοι μαζί προκειμένου να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους».



Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.