Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Επί τάπητος το Κέντρο Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το θέμα της ίδρυσης του Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνου.

«Συζητήσαμε την ίδρυση Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην περαιτέρω αξιοποίησή του, κάτι που εντάσσεται στην προτεραιότητα που δίνουμε για την πολιτισμική αναβάθμιση του δήμου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου, επισήμανε, ότι είχαν συμφωνήσει με τον δήμαρχο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, σε μια στενή συνεργασία, που συγκεκριμενοποιείται σήμερα με την πρόταση για την ίδρυση του Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού.

«Το Πανεπιστήμιο θα συνεισφέρει με τις δικές του δυνάμεις, με το επιστημονικό του προσωπικό και τις υποδομές που έχει» τόνισε ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε, πως έγινε συζήτηση και για άλλα ζητήματα, όπως η αξιοποίηση εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, από εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές του δήμου Ηρακλείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.