Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Εφαρμογή υπολογίζει τις πιθανότητες... πτώσης ενός αεροσκάφους!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πέσουμε;

Σας τρομάζουν τα ταξίδια με αεροπλάνο; Σας λούζει κρύος ιδρώτας κατά την απογείωση και προσγείωση;

Μια νέα εφαρμογή έρχεται για να σας δώσει τη λύση και να καθησυχάσει τους φόβους σας, υπολογίζοντας… για εσάς και πριν από εσάς τις πιθανότητες που έχει το αεροσκάφος στο οποίο βρίσκεστε να… πέσει!

Τώρα, το πόσο καθησυχαστικό μπορεί να είναι αυτό για κάποιον που έχει φοβία στα αεροπλάνα, μόνο οι δημιουργοί της μπορεί να το γνωρίζουν!

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται «Am I Going Down?» και υπολογίζει τις πιθανότητες συντριβής ενός αεροσκάφους, σε μια προσπάθεια –σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline- να καθησυχάζει τους τρομαγμένους επιβάτες.



Πίσω από την εφαρμογή κρύβεται η εταιρεία Vanilla Pixel. Οι δημιουργοί της χρησιμοποιούν πραγματικά στατιστικά στοιχεία πτήσεων για να αναλύσουν την ασφάλεια μιας πτήσης.

Αν λοιπόν πετάτε με ένα Boeing 777 της Cathay Pacific από το Χονγκ Κονγκ στο Λος Άντζελες, υπάρχει μία πιθανότητα στα 4.068.434 να πέσει το αεροσκάφος σας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με την ίδια εφαρμογή, αν πετάξετε με αεροπλάνο κάθε μέρα για τα επόμενα 11.146 χρόνια, είναι σχεδόν απίθανο να βιώσετε έστω και ένα περιστατικό.



Η εφαρμογή προς το παρόν είναι διαθέσιμη στο iTunes και σε iPhone, iPad και iPod Touch, ενώ στο μέλλον αναμένεται να ετοιμαστεί και η Android εκδοχή της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.