Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νεκροί οι δύο αξιωματικοί του διθέσιου F-16.

Από σήμερα μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου οι Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή του Νίκου Δένδια, πενθούν το χαμό των δύο πιλότων των F-16, του 35χρονου Παναγιώτη Λάσκαρη και του 31χρονου Αθανάσιου Ζάγκα.

Το F-16 συνετρίβη στη διάρκεια της απογείωσης στην πίστα της αεροπορικής βάσης του Λος Γιάνος στην Ισπανία, όπου υπάρχει σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ.

Στην αεροπορική βάση έχει μεταβεί ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαίτση. Στην αεροπορική βάση βρίσκεται, επίσης, εξειδικευμένο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να συνδράμει τις ισπανικές Αρχές που έχουν αποκλείσει την περιοχή λόγω της ύπαρξης τοξικών σύνθετων υλικών, στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων. Σήμερα μεταβαίνει επίσης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Το αεροσκάφος είχε αφιχθεί το Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει 4.056 ώρες πτήσεως. Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Λος Γιάνος συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.