Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Στην «καρδιά» ενός παγετώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ατρόμητος φωτογράφος δε δίστασε να εξερευνήσει το εσωτερικό του.

Ο Kent Mearig είναι φωτογράφος και λάτρης της περιπέτειας και εξερεύνησης. Έτσι όταν του δόθηκε η ευκαιρία να μπει –κυριολεκτικά- στα έγκατα ενός παγετώνα, δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Ο ατρόμητος εξερευνητής δε δίστασε να σκαρφαλώσει σε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου ύψους 15 μέτρων και να μπει μέσα σε μια σχισμή, για να απαθανατίσει με το φωτογραφικό του φακό τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσίευσε η MailOnline στην ιστοσελίδα της.

Με ένα τσεκούρι στα χέρια, ο 33χρονος Kent έκανε καγιάκ και περπάτησε 10 μίλια από το σπίτι του στην πρωτεύουσα της Αλάσκας, Τζούνο, μέχρι τον παγετώνα Mendenhall, όπου είχε την τύχη να γίνει μάρτυρας ενός από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα.

Στην πρωτεύουσα της Αλάσκας ζουν 32.000 άνθρωποι. Η πόλη ιδρύθηκε το 1881 από αμερικανούς ανθρακωρύχους, οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή, όταν η Αλάσκα εξαγοράστηκε από τη Ρωσία το 1867.

Σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη, που προσαρμόζεται στα διάφορα τερτίπια της Φύσης και των κλιματολογικών συνθηκών. Το 2008 μια χιονοστιβάδα κατέστρεψε το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφήνοντας τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ενώ την περασμένη χρονιά διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες εξαιτίας ενός σεισμού.

Η πόλη Τζούνο βρίσκεται δίπλα στο Juneau Icefield και περιβάλλεται από ένα… παγετώδες τοπίο που περιλαμβάνει νησιά, φιόρδ, κοιλάδες σχήματος U, βουνά σα γλυπτά και φυσικά, παγετώνες.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.