Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Διαδικτυακή... καθοδήγηση για άτομα με κινητική αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαδικτυακή... καθοδήγηση για την ασφαλή μετακίνησή τους στην Κομοτηνή, έχουν πλέον τα άτομα με κινητικές αναπηρίες μέσω της εφαρμογής "Access4kom".

Πρόκειται για ένα νέο χρηστικό εργαλείο που υλοποίησαν ο δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα & Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του κοινού και των φορέων σχετικά με το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ).

Μέσω της ιστοσελίδας www.Access4kom.gr, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από τον χάρτη το σημείο που βρίσκεται και το σημείο που θέλει να μετακινηθεί και η εφαρμογή θα τον "οδηγήσει" στη συνέχεια, στην πιο προσβάσιμη διαδρομή.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Κορύτσογλου ο οποίος δημιούργησε την εφαρμογή, έγινε χαρτογράφηση της πόλης που συμπεριέλαβε όλες τις ράμπες και τους ποδηλατόδρομους, ενώ στο μέλλον θα συμπεριληφθούν και άλλες τοποθεσίες, όπως δημόσιες υπηρεσίες φαρμακεία και επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η Κομοτηνή θεωρείται από τις πιο προσβάσιμες πόλεις στην Ελλάδα για άτομα με κινητικά προβλήματα, γεγονός που αποδίδεται στις προσπάθειες του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα "Περπατώ" και της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν φροντίσει για την απρόσκοπτη μετακίνηση όλων, ακόμη και με την αστική συγκοινωνία.

"Σχεδιάζουμε επίσης να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή και βιντεοσκοπημένες διαδρομές για μεγαλύτερη ευκολία του χρήστη", ανέφερε από την πλευρά της η Λίτσα Αργυροπούλου από τον Σύλλογο που αριθμεί πάνω από 200 μέλη.



Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.