Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τα πιο αυτονόητα επιστημονικά ευρήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προφανείς διαπιστώσεις που επιβεβαιώθηκαν διά της επιστημονικής οδού.

Για τους ερευνητές, η απάντηση σε ένα ερώτημα ή η λύση σε ένα πρόβλημα δεν αληθεύει έως ότου αποδειχθεί επιστημονικά.

Αυτό βέβαια μερικές φορές καταλήγει σε τόσο αυτονόητα συμπεράσματα που καταντά αστείο. Ορίστε μερικά από τα πιο αυτονόητα επιστημονικά συμπεράσματα...

Τα ψηλοτάκουνα προκαλούν πόνο στα πόδια



Ναι, κυρίες, το περπάτημα με τα ψηλοτάκουνα κοστίζει. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 βρήκε ότι το 64% των υπερήλικων κυριών που παραπονέθηκαν για πόνο στις πατούσες φορούσαν κάποτε ψηλοτάκουνα. Το μέλος της ερευνητικής ομάδας Αλίσα Νταφούρ τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διαρκούς πόνου στο πόδι στις γυναίκες που φορούσαν τακτικά ψηλοτάκουνα».

Τα γουρούνια λατρεύουν τη λάσπη



Όχι, τα γουρούνια δεν υποκρίνονται όταν κυλιούνται στη λάσπη. Δεν κάνουν θέατρο. Ειλικρινά τους αρέσει. Δεν αστειευόμαστε, το τεκμηρίωσε και μια έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2011. Στο αποτέλεσμα της έρευνας διαβάζουμε ότι «ενώ κάποτε θεωρούσαμε πως τα γουρούνια κυλιούνται στη λάσπη για να δροσίζονται, το φαινόμενο παρατηρήθηκε και τους χειμερινούς μήνες. Άρα τους αρέσει».

Η συγκατοίκηση οδηγεί στο ποτό και το σεξ



Οι φόβοι των γονέων (και οι ελπίδες των σπουδαστών) επιβεβαιώθηκαν και επιστημονικά. Ερευνητές βρήκαν ότι οι φοιτητές και οι σπουδαστές που συγκατοικούν με συναδέλφους τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να πίνουν αλκοόλ και να κάνουν σεξ. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν το 2009 στο περιοδικό Journal of American College Health.

Όλοι θέλουν να κοιμηθούν με έναν «καυτό» εκπρόσωπο του αντίθετου φύλου



Σίγουρα, όλοι λέμε ότι ψάχνουμε για ένα ταίρι με χιούμορ και καλή συμπεριφορά, όμως δε θα αφήναμε ένα όμορφο πρόσωπο να περάσει απαρατήρητο. Υποσυνείδητα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ψάχνουν για ένα σύντροφο που είναι ελκυστικός σεξουαλικά, υποστηρίζει μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Το κάπνισμα χασίς δεν είναι ασφαλές όταν οδηγείτε



Ποιος να το πίστευε ότι θα μαθαίναμε πως αν οδηγήσουμε υπό την επήρεια χασίς θα έχουμε προβλήματα. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο στο περιοδικό Epidemiologic Reviews, η χρήση μαριχουάνας/χασίς αυξάνει την πιθανότητα σύγκρουσης. Όσοι οδήγησαν μέχρι τρεις ώρες από την κατανάλωση του ναρκωτικού εμφάνισαν διπλάσιες πιθανότητες να τρακάρουν.

Η κατανάλωση υπερβολικού κόκκινου κρέατος είναι ανθυγιεινή



Δυστυχώς, το δίπιτο γύρο που παραγγείλατε εξακολουθεί να μην είναι φίλος σας. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το γεμάτο λιπαρά κόκκινο κρέας συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Μια έρευνα, που διεξήχθη το 2009 σε πάνω από 500.000 ανθρώπους, έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν κόκκινο, επεξεργασμένο ή και παστό κρέας, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα.

«Το 11% των θανάτων στους άνδρες και το 16% στις γυναίκες θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν μείωναν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος» έγραψαν οι ερευνητές.

Η κλήση ασθενοφόρου αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από καρδιακό επεισόδιο



Νιώθετε ότι παθαίνετε καρδιακή προσβολή; Καλέστε το 166. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι νοσοκόμοι σώζουν ζωές. Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Acute Care Cardiac Congress τον Οκτώβριο του 2012 έδειξε ότι μόνο το 29% των τούρκων καρδιοπαθών κάλεσε το ασθενοφόρο, παρά το ότι η υπηρεσία αυτή παρέχεται δωρεάν. Αν πάρετε αυτοκίνητο ή ταξί ή περιμένετε λεωφορείο (πλάκα κάνουμε), κινδυνεύετε πολύ λόγω της καθυστέρησης.

Η σωματική άσκηση κάνει καλό



Αν δεν έχετε ξανακούσει την παραπάνω φράση, καλό θα ήταν να κλείσετε για λίγο τον υπολογιστή και να βγείτε έξω, στην αληθινή ζωή.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical Psychological Science το Σεπτέμβριο του 2012 έδειξε ότι τόσο η βελτιωμένη εικόνα του σώματος λόγω άσκησης όσο και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των αθλημάτων βελτίωνε τη σωματική και ψυχική ζωή των εφήβων.

Οι σχολικοί «νταήδες» στοχεύουν στα παιδιά που δεν έχουν φίλους



Οι σταθερές της ζωής μας ανατρέπονται η μια μετά την άλλη, οι νταήδες βάζουν στόχο τα μοναχικά, διαφορετικά παιδάκια; Τι άλλο θα ακούσουμε πια; Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει μια έρευνα του 2010.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νταήδες στοχεύουν σε μη δημοφιλή παιδιά, λόγω του ότι αυτά δεν έχουν πολλούς φίλους για να τα στηρίξουν και να τα υπερασπιστούν. Θα προτιμήσουν μάλιστα τους συμμαθητές τους που δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθείς στα άλλα αγόρια. Συμπερασματικά, οι νταήδες επιλέγουν στόχο μόνο βάσει της γνώμης που έχουν τα άτομα του ίδιου φύλου για το κάθε άτυχο παιδί που θα επιλέξουν.

Ο έρωτας χωρίς προφυλακτικό είναι πιθανότερος αν είμαστε μεθυσμένοι



Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων. Το επιβεβαιώνουν και καναδοί ερευνητές, οι οποίοι, κάνοντας 12 διαφορετικές μελέτες, συμπέραναν πως όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχει το αίμα ενός ατόμου (ναι, δηλαδή όσο πιο τύφλα είναι), τόσο πιο πιθανό είναι να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το θέμα «ασφάλεια» και να αγνοήσει πλήρως το προφυλακτικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.