Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ροφήματα και τροφές που ανακουφίζουν από το άγχος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

5 τροφές που καταπολεμούν το άγχος.

Από μόνη της καμιά τροφή δεν έχει αγχολυτικές ιδιότητες. Αν δεν είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το άγχος μας μια τροφή δεν θα μας το προσφέρει από μόνη της. Ωστόσο συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες που ανιχνεύονται σε τρόφιμα μπορούν σε ένα βαθμό να καθορίσουν την ποσότητα ουσιών που θα παραχθούν από τον εγκέφαλο και κατά συνέπεια να ρυθμίσουν τα επίπεδα άγχους.

Για παράδειγμα το αμινοξύ τρυπτοφάνη λαμβάνεται με την κατανάλωση τροφών όπως ίναι τα πουλερικά ή η μαύρη σοκολάτα και είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη. Σεροτονίνη όμως βρίσκουμε αυτούσια και σε τροφές όπως είναι το αβοκάντο, ο ανανάς οι μπανάνες, τα δαμάσκηνα, οι ντομάτες.

Πέρα από αυτό φαίνεται ότι βοηθάνε στην αντιμετώπιση του άγχους

-Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β

-Τα Ω3 λιπαρά οξέα, λιπαρά ψάρια, καρύδια

-Το μαγνήσιο εμπεριέχεται σε τροφές όπως είναι οι ξηροί καρποί, οι μπανάνες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

-Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φλαβονοειδή. Φράουλες, μήλα κόκκινα σταφύλια, μπρόκολα, λάχανο χόρτα, κρεμμύδι

-Τα ροφήματα από ορισμένα βότανα όπως είναι το τίλιο, το χαμομήλι, η βαλεριάνα,το μελισσόχορτο, η πασιφλόρα.

Επίσης η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε βιταμίνες ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό το οποίο πλήττεται ιδιαίτερα από το άγχος. Ακόμα η συχνή κατανάλωση νερού βοηθάει στην αποφυγή αφυδάτωσης. Και σε γενικές γραμμές μια ισορροπημένη διατροφή που δεν έχει ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού και τον υποστηρίζει στο να μην παρουσιάζει σημαντικές απώλειες ή βλάβες εξαιτίας του άγχους.

Η υγιεινή διατροφή λοιπόν δρα και προληπτικά θωρακίζοντας και προστατεύοντας τον οργανισμό αλλά και θεραπευτικά υποστηρίζοντας τον οργανισμό στην επούλωση των επιπτώσεων του άγχους.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.