Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μελέτη αποκαλύπτει πόσο ύπνο χρειάζεστε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενώ εξαιρετικά υψηλό είναι το κόστος της αϋπνίας.

Πόσο ύπνο χρειάζεστε κάθε βράδυ; Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν με λιγότερες από επτά ώρες ύπνο κάθε βράδυ, ωστόσο μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι βρήκε ακριβώς το πόσο ύπνο χρειαζόμαστε.

Έγινε ανάμεσα σε 3.760 ανθρώπους και προκύπτει ότι οι άντρες χρειάζονται 7,8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ και οι γυναίκες 7,6 ώρες ύπνου.

Αφού προσάρμοσαν τους παράγοντες ηλικία, εκπαίδευση, συνθήκες εργασίας, θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας, επιστήμονες στη Φιλανδία υπολόγισαν τις ιδανικές ώρες ύπνου για άντρες και γυναίκες.

Μάλιστα, λένε ότι τα αποτελέσματα ισχύουν κυρίως για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου το 40% των ανθρώπων κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες κάθε βράδυ, σύμφωνα με έρευνα της Gallup.

Ειδικοί σε θέματα ύπνου εξηγούν ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ωρών που οι αμερικανοί θεωρούν ιδανικό ύπνο.

Τη δεκαετία του ’40, ο ιδανικός αριθμός ήταν οι 7,9 ώρες κάθε νύχτα, ενώ το 2013 ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τις 6,8 ώρες.

Η αμερικανική Ακαδημία Ύπνου προτείνει 7 με 9 ώρες ύπνου κάθε νύχτα.

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο τους είναι πιθανότερο να έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως υπέρταση, διαβήτη, κατάθλιψη, παχυσαρκία, ακόμη και καρκίνο.

Οπότε στην πραγματικότητα το κόστος της αϋπνίας παρότι είναι δύσκολο να υπολογιστεί, στην πραγματικότητα είναι υπέρογκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.