Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Οι νέοι επεξεργαστές “υπόσχονται” λεπτότερα λάπτοπ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η νέα γενιά επεξεργαστών που παρουσιάστηκαν στην έκθεση τεχνολογίας, «υπόσχονται» λεπτότερο και ελαφρύτερο σχεδιασμό για τα desktops και laptops της νέας γενιάς.

Στα πλαίσια της CES 2015, η Intel αποκαλύπτει την πέμπτη γενιά επεξεργατών Intel Core i3-i7 με κωδική ονομασία “Broadwell”, για την οποία “κατέβηκε” στην αρχιτεκτονική των 14nm από τα 22nm που ακολούθησε για τους επεξεργαστές Intel Haswell. Αυτό σημαίνει λεπτότερο και ελαφρύτερο σχεδιασμό για τα desktops και laptops της νέας γενιάς.

Η νέα σειρά Intel Core i3-i7 Broadwell περιλαμβάνει αρκετά νέα chips και μάλιστα όλα είναι διπύρηνα, μιας και τα quad-core θα διατεθούν από το δεύτερο μισό του 2015. Τέσσερα από αυτά καταναλώνουν 28W και διαθέτουν ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών Intel Iris, ενώ τα περισσότερα είναι χαμηλότερων ενεργειακών απαιτήσεων (15W) και διαθέτουν επεξεργαστή γραφικών Intel HD.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση, παρά το άλμα από τα 22nm στα 14nm, η εταιρεία αναφέρει ότι η βελτίωση αγγίζει μόλις το 4% και η αυτονομία των συσκευών θα αυξηθεί μόνο κατά 60-90 λεπτά. Ωστόσο, τα νέα chips θα προσφέρουν τη δυνατότητα για κατασκευή λεπτότερων και ελαφρύτερων συσκευών, με λιγότερες συνδέσεις (υποστήριξη ανάλυσης 4K σε Wireless Display), καλύτερη απόδοση σε 3D γραφικά και ανάλυση εικόνας.

Οι πρώτες συσκευές με τους νέους Intel Core Broadwell θα κάνουν την εμφάνιση τους πολύ σύντομα, αναφέρει το techgear.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.