Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Νεότερη απόφαση για το μεταπτυχιακό Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέος τίτλος: Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Αντικαταστάθηκε η Υπουργική Απόφαση του 2008 για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ««Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» του Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με νεότερη απόφαση ως ακολούθως:

Γενικές Διατάξεις

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 αναμορφωμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με το νέο τίτλο «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του Ν. 3685/2008 (ΦΕΚ 148, τ.Α΄/16−8−2008), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Αντικείμενο–σκοπός

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η εξειδίκευση επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική». Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και η ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων σε ζητήματα που αφορούν: α) τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, β) τη υμβουλευτική στο χώρο της Υγείας (ψυχικής και σωματικής) και της Εργασίας, γ) τη Συμβουλευτική στο χώρο των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και δ) την Πολιτισμική και Πολυπολιτισμική Συμβουλευτική για Άτομα Μειονοτήτων.

Στόχος του ΠΜΣ είναι να προετοιμάσει ειδικούς στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Συμβουλευτική άριστα καταρτισμένους επιστημονικά, πολιτισμικά και πολυπολιτισμικά ευαισθητοποιημένους, ικανούς να προωθήσουν και να συνδέσουν τη θεωρία, την έρευνα και την πρακτική εφαρμογή στη Συμβουλευτική, με έμφαση στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση κατάλληλων συμβουλευτικών προσεγγίσεων και παρεμβάσεων σε διάφορα πλαίσια και πληθυσμούς.

Μεταπτυχιακοί Τίτλοι

Το ΠMΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MΔE) στην «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία».

Κατηγορίες Πτυχιούχων

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Ανθρωπιστικών/ Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Χρονική Διάρκεια- εισακτέοι

Το ΠΜΣ χαρακτηρίζεται εντατικό διάρκειας 2 ετών (4 εξάμηνα και 2 θερινές περίοδοι). Ο αριθμός εισακτέων κατ’ έτος σπουδών στο ΠΜΣ ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε 30. Το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από δίδακτρα καθώς και άλλες πηγές, όπως χορηγίες, δωρεές, ερευνητικά προγράμματα, κ.λπ.

Πρόγραμμα Σπουδών

Οι πιστωτικές μονάδες ECTS που αντιστοιχούν συνολικά στο ΠΜΣ είναι εκατόν πενήντα (150). Η υλοποίηση του προγράμματος σπουδών γίνεται στην ελληνική ή/ και στην αγγλική γλώσσα.

Μεταβατικές διατάξεις

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που εισήχθησαν στο ΠΜΣ μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 θα περατώσουν τις σπουδές τους σύμφωνα με τις διατάξεις τις προηγούμενης υπουργικής απόφασης

Το ΦΕΚ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.