Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στο περιθώριο η διδασκαλία της Ισπανικής Γλώσσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να έχει ενταχθεί στα ωρολόγια προγράμματα αλλά δεν διδάσκεται.

Στο περιθώριο βρίσκεται η Ισπανική Γλώσσα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς δεν προβλέπεται η διδασκαλία της στο Λύκειο ενώ και στα Γυμνάσια η προϋπόθεση της ύπαρξης οργανικής θέσεις εκπαιδευτικούς 2ης ξένης γλώσσας ανέστειλε τη διδασκαλία της από τη στιγμή που δεν υφίσταται προσωπικό με οργανική θέση ανά την επικράτεια στον κλάδο ΠΕ40 Ισπανικής.

Βέβαια στο νόμο 4186 προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας τμημάτων ενίσχυσης των μαθητών της Γ Λυκείου στην Ισπανική γλώσσα στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος. Η οργάνωση και η λειτουργία των Τμημάτων ενίσχυσης ρυθμίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Όσον αφορά τη διδασκαλία της Ισπανικής ως 2η ξένης γλώσσας στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία δεν έχει καθοριστεί η διδασκαλία της ως μέρος των αναλυτικών προγραμμάτων του Δημοτικού Σχολείου. Ωστόσο, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να διδάσκουν παράλληλα περισσότερες ξένες γλώσσες και να επιλέγουν ποιες και πόσες θα συμπεριλάβουν στα Ωρολόγια Προγράμματά τους. Για οποιαδήποτε παρέκκλιση από το Ωρολόγιο Πρόγραμμα κάθε τάξης σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από το ΙΕΠ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.