Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αλλεπάλληλα τα κρούσματα θανάτωσης ζώων στη Πρέβεζα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχει χάσει 18 σκυλιά από φόλες και πυροβολισμούς κάτοικος της περιοχής.

Στον μακρύ κατάλογο περιστατικών κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, το τελευταίο διάστημα στην Πρέβεζα, προστίθεται ο θάνατος δύο σκύλων, που πυροβολήθηκαν από άγνωστο.

Τα δύο σκυλιά, η μητέρα και το κουτάβι της, πυροβολήθηκαν διαδοχικά, χθες και προχθές, σε ερημική περιοχή στον Άγιο Θωμά. Το περιστατικό αντιλήφθηκε αμέσως ο ιδιοκτήτης τους, ο οποίος έτρεξε στο σημείο αλλά δεν πρόλαβε να εντοπίσει τον δράστη. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει χάσει 18 σκυλιά από φόλες και πυροβολισμούς. Για την υπόθεση κατατέθηκε μήνυση και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα της Πρέβεζας.

Το φαινόμενο κακοποίησης και θανάτωσης ζώων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα στον δήμο της Πρέβεζας. Η πρόεδρος του σωματείου «Παρέμβαση για τα ζώα», δικηγόρος, Βάνα Ζέρβα, αναφέρει ότι τον τελευταίο μήνα, στην Καστροσυκιά και τον Μύτικα, τουλάχιστον 15 ζώα, γάτες και σκύλοι, πέθαναν από φόλες. Η κ. Ζέρβα επισημαίνει ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς τους πολίτες, δυστυχώς, υπάρχει αύξηση ανάλογων φαινομένων. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στο δημοτικό συμβούλιο. Η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου τονίζει ότι πέρα από την αυστηροποίηση των ποινών, θα πρέπει να εξεταστεί το γεγονός ότι «κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα δηλητήρια στην Ελλάδα, κάτι που διευκολύνει όποιον θέλει να θανατώσει ζώο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.