Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Νέα επιδρομή βανδάλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο ίδιο έργο θεατές για 10η φορά από τον Μάρτιο του 2014 βρέθηκαν καθηγητές, ερευνητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς άγνωστοι παραβίασαν 40 γραφεία, κλέβοντας κυρίως ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 26/12 και διαπιστώθηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας από τον φύλακα βάρδιας που έπιανε δουλειά στις 10 μ.μ. Όπως εξήγησε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του τμήματος Ιωάννης Σταυρακάκης, τις καθημερινές τα κτίρια του τμήματος φυλάσσονται ημέρα και νύχτα, ενώ τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα μόνο από τις 10 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, κάτι το οποίο γνωρίζουν πολλοί καλά όσοι εισβάλλουν ανενόχλητοι συγκεκριμένες ώρες όπου δεν υπάρχει φύλαξη.

Εξαιτίας της ελλιπούς φύλαξης, τα κρούσματα κλοπών στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και σε άλλα είναι συχνό φαινόμενο. Είναι ενδεικτικό ότι από τον Μάρτιο του 2014 το τμήμα έχει υποστεί διαρρήξεις και βανδαλισμούς 10 φορές, με απώλειες εξοπλισμού της τάξης των 180.000 ευρώ, χωρίς να έχει υπολογιστεί το κόστος αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών.

«Αυτό που προσπαθούμε είναι να μην έχουμε κενά στη φύλαξη και το ζητάμε πλέον πολύ έντονα. Βέβαια ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί πριν 2 χρόνια, δεν προέβλεψε ότι θα απολύονταν πολλοί μόνιμοι φύλακες. Ζητάμε να διατεθεί και άλλο προσωπικό για τη φύλαξη», τονίζει ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι με τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας καταργήθηκαν στο Ε.Κ.Π.Α. όλες οι θέσεις του προσωπικού φύλαξης.

Ο κ. Σταυρακάκης σημειώνει πως εάν υπήρχε μόνιμη φύλαξη, θα είχαν αποτραπεί οι κλοπές και τα χρήματα για τη μισθοδοσία των πρόσθετων εργαζομένων που θα απαιτούνταν θα ήταν λιγότερα από το κόστος του κλεμμένου εξοπλισμού και των φθορών.

Επισημαίνει ότι οι κλοπές από τα γραφεία και τα εργαστήρια του τμήματος δεν είναι τα μοναδικά φαινόμενα που πληγώνουν το τμήμα. Περιμετρικά, τονίζει ο κ. Σταυρακάκης, γίνεται συχνά χρήση και εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, χωρίς κανείς να μπορεί να επέμβει.

Πάντως, τρεις ημέρες πριν από το νέο περιστατικό παραβίασης των γραφείων, και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου, 35 καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής με ανακοίνωσή τους είχαν αναφερθεί στα πρόσφατα συμβάντα στο τμήμα και ειδικότερα στη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.