Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στη δημοσιότητα η νεκροψία του αφροαμερικανού Έζελ Φορντ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέχτηκε σφαίρες σε χέρι, πλάτη και κοιλιά.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την πολυαναμενόμενη έκθεση της νεκροψίας του Έζελ Φορντ, του νεαρού μαύρου που σκοτώθηκε από αστυνομικούς τον Αύγουστο, σύμφωνα με την οποία ο Φορντ επλήγη από τρεις σφαίρες, δύο από τις οποίες προκάλεσαν τον θάνατό του.

Η έκθεση διευκρινίζει ότι ο Φορντ, που ήταν άοπλος και, σύμφωνα με την οικογένειά του και τον δικηγόρο του, έπασχε από ψυχικές διαταραχές, πυροβολήθηκε στο χέρι, στην πλάτη και την κοιλιά. Οι δύο τελευταίες σφαίρες τον σκότωσαν.

Η έκθεση διευκρινίζει επίσης ότι ο Φορντ φέρει το σημάδι από το στόμιο της κάννης του όπλου του αστυνομικού στη δεξιά πλευρά της του χεριού του και σημειώνει επίσης, την παρουσία κάνναβης στο θύμα.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε έπειτα από μήνες ειρηνικών διαδηλώσεων και αφότου ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Ερικ Γκαρσέτι είχε υποσχεθεί τη δημοσιοποίησή της μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Φορντ σκοτώθηκε από αστυνομικό που περιπολούσε μαζί με συνάδελφό του σε νότια συνοικία του Λος Άντζελες, δύο ημέρες μετά το θάνατο του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, στις κεντρικές ΗΠΑ. Όπως ο Φορντ, ο Μάικλ Μπράουν ήταν επίσης μαύρος έφηβος και σκοτώθηκε από λευκό αστυνομικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Φορντ είχε εντοπισθεί από τους Σάρλτον Ουάμπλερ και Αντόνιο Βιλέγκας ενώ περπατούσε στο δρόμο έχοντας ύποπτη συμπεριφορά κι ενώ έδειχνε «να θέλει να κρύψει κάτι στα χέρια του».

Όταν οι δύο αξιωματικοί τον ακολούθησαν έχοντας βγει από το περιπολικό, αυτός φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει πριν γυρίσει πίσω και ρίξει στο έδαφος τον έναν αστυνομικό και προσπαθήσει να πάρει το όπλο του. Ο αστυνομικός ζήτησε τη βοήθεια του συναδέλφου του.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτα αντιφατικό ανάμεσα στην έκθεση της νεκροψίας και την εκδοχή που δόθηκε από τους αστυνομικούς». Ο πρώτος αστυνομικός έριξε την πρώτη σφαίρα και ο συνάδελφός του έριξε τις δύο άλλες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Μπεκ επανέλαβε την έκκληση που είχε απευθύνει εδώ και μήνες η αστυνομία για μαρτυρίες, αλλά πολλοί μάρτυρες αρνήθηκαν να βοηθήσουν στην έρευνα.

Σε δήλωση μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο Ερλ Χάτσινσον, πρόεδρος της ένωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων Los Angeles Urban Policy Roundtable, κάλεσε εκ νέου την εισαγγελέα του Λος Άντζελες Τζάκι Λέισι «να εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον των δύο αστυνομικών».

«Ο θάνατος του Φορντ χαρακτηρίζεται ανθρωποκτονία από την έκθεση νεκροψίας και τα τραύματα από σφαίρες στην πλάτη του δείχνουν ότι δεν ήταν σε θέση να προβάλει αντίσταση στους αστυνομικούς ή να τους επιτεθεί», δήλωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.