Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία για αφροδίσια νοσήματα στην Cosmetic Derma Medicine

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από 1 έως 6 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας κατά του Aids την 1η Δεκεμβρίου, η κλινική Cosmetic Derma Medicine προσφέρει δωρεάν για 1 εβδομάδα (1-6 Δεκεμβρίου) δερματολογική ενημέρωση και συμβουλευτική για αφροδίσια νοσήματα που ίσως εμφανίζετε, με έμφαση σε κονδυλώματα, έρπη γεννητικών οργάνων, σύφιλη, γονόρροια, μολυσματική τέρμινθο. Ο έλεγχος θα γίνει από δερματολόγο-αφροδισιολόγο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ.: 210 6980451.

Η δερματολογική συμβουλευτική είναι σημαντική όπως και η συχνή παρακολούθηση από δερματολόγο τόσο για τη μη μετάδοση των νοσημάτων όσο και γιατί αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία τους. Χαρακτηριστικά έρχονται στην Αθήνα ασθενείς και από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά επειδή θέλουν πλήρη εχεμύθεια και συχνά φοβούνται μήπως το πρόβλημά τους γίνει γνωστό σε μια μικρή κοινωνία. Επίσης πολλοί έχουν ακούσει για την σύγχρονη θεραπεία με το λέιζερ που δεν προσφέρεται παντού.

«Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει συνήθως ο χώρος μιας ιδιωτικής κλινικής στην αντιμετώπιση τέτοιων νοσημάτων είναι η ιδιωτικότητα, η διάθεση περισσότερων σύγχρονων μέσων και ο μικρός χρόνος αναμονής» επισημαίνει η δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine, επιστημονική συνεργάτης του Α. Συγγρός, μέλος της Ελληνικής HPV Εταιρείας.

1) Κονδυλώματα: Είναι καλοήθεις βλάβες, άλλοτε επηρμένες, άλλοτε επίπεδες, εντοπίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (αιδοίο, βάλανος, πρωκτός κ.α) και οφείλονται στη μετάδοση του ιού HPV που γίνεται με κάθε τύπο σεξουαλικής επαφής (το προφυλακτικό δεν προστατεύει 100%). Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας 1 στις 2 Ελληνίδες έχει κονδυλώματα. Η δερματολογική εξέταση για αυτά είναι σημαντική ώστε να καθοριστεί η κατάλληλη θεραπεία. Σε σπάνιες περιπτώσεις (γιγαντιαία κονδυλώματα) οι βλάβες μπορεί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή. Η τυποποίησή τους γίνεται με το HPV DNA test. Ο δερματολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει το εμβόλιο.
Τι προτείνουμε: Η πιο σύγχρονη θεραπεία είναι το λέιζερ C02 που τα εξαλείφει ακόμα και σε 1 συνεδρία και είναι ελάχιστα τραυματική. Δυστυχώς λίγα δημόσια νοσοκομεία διαθέτουν την τεχνολογία (ενδεικτικά, απουσιάζει από το μεγαλύτερο νοσοκομείο για αφροδίσια και δερματολογικά νοσήματα στην Αττική).

2) Έρπης γεννητικών οργάνων: Τις μέρες της έξαρσης ο ασθενής παρουσιάζει φυσαλίδες σε ερυθρή βάση στη βάλανο, τον κορμό του πέους, την είσοδο του κόλπου κ.ά. Η φαρμακευτική αγωγή που συστήνεται είναι αντιιικά φάρμακα.

3) Γονόρροια: Το κύριο σύμπτωμα είναι έκκριση υγρού από την ουρήθρα. Η θεραπεία γίνεται με ενέσιμα αντιβιοτικά (κεφαλοσπορίνη).

4) Σύφιλη: Ανώδυνα έλκη στο δέρμα και διογκωμένοι λεμφαδένες είναι ένα από τα συμπτώματα της σύφιλης και η θεραπεία βασίζεται σε χορήγηση πενικιλίνης.

5) Μολυσματική τέρμινθος: Οι βλάβες μοιάζουν με κονδυλώματα και συχνά συγχέονται λόγω της παρόμοιας κλινικής εικόνας. Η νόσος μεταδίδεται ακόμα και από την κοινή χρήση τουαλέτας. Η θεραπεία κλειδί είναι το λέιζερ C02.


Για περισσότερες πληροφορίες: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.kondilomata-hpv.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.