Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ο πατέρας του DNA θα πουλήσει το Νόμπελ του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τιμή του αναμένεται να φτάσει τα 3,5 εκατ. δολάρια.

Σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη αναμένεται να πουληθεί το Νόμπελ που πήρε το 1962 ο πατέρας της έλικας του DNA, ο αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γουάτσον. Το Νόμπελ αναμένεται να πουληθεί από 2,5-3,5 εκατ. δολάρια.



Σύμφωνα με τον Γουάτσον ένα μέρος των εσόδων της δημοπρασίας, που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου, θα πάνε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στο Κολέγιο Κλερ του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ και στο Εργαστήριο Cold Spring Harbor, από όπου ο ίδιος έχει περάσει στη διάρκεια της μακράς επιστημονικής διαδρομής του.

Το Νόμπελ είχε απονεμηθεί, επίσης, στους βρετανούς Φράνσις Κρικ και Μορίς Γουίλκινς, που δεν ζουν πια. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο, ο Γουάτσον προσφέρει για δημοπρασία μια σειρά από γραπτά του, μεταξύ των οποίων τις χειρόγραφες σημειώσεις του από τον λόγο που είχε εκφωνήσει κατά την παραλαβή του βραβείου, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορούν να του αποφέρουν από 300.000 έως 400.000 δολάρια.

Το Νόμπελ του στενού συνεργάτη του Φράνσις Κρικ, ο οποίος είχε πεθάνει το 2004, είχε πωληθεί πέρσι αντί 2,2 εκατ. δολαρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.