Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «σκάκι στα σχολεία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκπονήθηκε από το ίδρυμα «Kasparov».

Ξεκίνησε η πρώτη φάση του προγράμματος «ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» που ανέλαβε να εφαρμόσει η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων (ΣΚΑ.ΚΙ.), υπό την αιγίδα της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από το ίδρυμα «Kasparov» και θα λειτουργήσει σε 100 δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα για πρώτη χρονιά.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, έγινε από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και αφορά την δωρεάν διανομή ιδιαίτερα καλαίσθητων σκακιστικών βιβλίων και σκακιέρων σε κάθε σχολείο, ώστε οι μικροί μαθητές να μυηθούν στο υπέροχο πνευματικό αυτό παιχνίδι-άθλημα.

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Τρικάλων κ. Δημήτριος Καραθάνος, αναγνωρίζοντας τη μορφωτική πολιτιστική και κοινωνική αξία του σκακιού, συνεργάστηκε με τη Σκακιστική Κίνηση (ΣΚΑ.ΚΙ.) Τρικάλων, εντάσσοντας στο πρόγραμμα το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού στους μικρούς μαθητές.

Οι δάσκαλοι μαζί με τους εκπαιδευτές της ΣΚΑ.ΚΙ θα φέρουν σε επαφή τα παιδιά με την ψυχαγωγική πλευρά του παιχνιδιού, με τους κανόνες του και θα παίξουν μαζί τους τις πρώτες παρτίδες.

Το μάθημα θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα, την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης και θα πάρουν μέρος πάνω από 200 μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού , χωρίς κανένα κόστος γι αυτούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.