Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Έρπης και νόσος του Αλτσχάιμερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές βρήκαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στον ιό του έρπητα και την άνοια.

Γνωρίζατε ότι οι πληγές που προκαλεί ο ιός του έρπητα μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ;

Σουηδοί ερευνητές υποστηρίζουν, ότι μια μόλυνση από τον ιό του απλού έρπητα 1 διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Μετά την πρώτη μόλυνση, ο ιός υπάρχει στο σώμα για πάντα και μπορεί να ενεργοποιείται κάθε τόσο, προκαλώντας την εμφάνιση αντιαισθητικών κι ενοχλητικών εξανθημάτων και πληγών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, το 90% των ενηλίκων έχουν το συγκεκριμένο ιό στον οργανισμό τους, όμως μόλις το ένα τέταρτο αυτών βιώνει τακτικά ξεσπάσματα του ιού.

Οι ερευνητές από τη Σουηδία αναφέρουν, ότι ο ιός μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ, επειδή οι ηλικιωμένοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την εξάπλωση του ιού στον εγκέφαλο. Εκεί, ο ιός ξεκινά μια διαδικασία, που «καταλήγει» στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Οι πλάκες που σχηματίζονται στον εγκέφαλο έχουν σαν αποτέλεσμα το θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων και την κατάρρευση των συνδέσεων μεταξύ τους. Αυτό προκαλεί απώλεια της μνήμης και εξασθένιση της ικανότητας για σκέψη, χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Hugo Lövheim από το πανεπιστήμιο Umea της Σουηδίας, τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για την ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για την ασθένεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.