Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Διατροφή και καρκίνος του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πολλά λαχανικά ευνοούν την υγεία των ασθενών.

Οι γυναίκες που έχουν εμφανίσει καρκίνο του μαστού πρέπει να φροντίσουν να αλλάξουν τη διατροφή τους και να τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά, αν θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες να νικήσουν τη νόσο.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει στον κόσμο, γύρω από τη σχέση της ασθένειας αυτής με τη διατροφή, οι ασθενείς πρέπει να τρέφονται κυρίως με φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως και να καταναλώνουν ελάχιστο κρέας.

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως λουκάνικα και μπέικον, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως γαλακτοκομικά, γλυκά και κέικ, ενώ συνιστάται να καταναλώνουν γάλα σόγιας και τόφου.

Οι ειδικοί τονίζουν ακόμη, ότι οι γυναίκες που έχουν καρκίνο του μαστού ή αναρρώσει από αυτόν, θα πρέπει να φροντίζουν να παραμένουν αδύνατες και δραστήριες σωματικά.

Η έρευνα αυτή ανέλυσε τα δεδομένα 85 προηγούμενων ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 165.000 γυναίκες από όλον τον κόσμο.

Ο καρκίνος του μαστού στοιχίζει τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο γυναίκες το χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Δε σημαίνει ότι οι γυναίκες πρέπει να γίνουν χορτοφάγες, αλλά να φροντίσουν τα δύο τρίτα κάθε γεύματός τους να αποτελείται από λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης. Το υπόλοιπο ένα τρίτο πρέπει να είναι κρέας, ψάρια ή άλλα λαχανικά» ανέφερε η Dr Rachel Thompson από το Παγκόσμιο Ταμείο για την Έρευνα για τον Καρκίνο (World Cancer Research Fund), σύμφωνα με τη MailOnline.

«Η έρευνα παρουσιάζει κάποια στοιχεία, γύρω από τη σχέση ανάμεσα στα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο και τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους και την υγιεινή διατροφή» είπε από την πλευρά της η Dr Kate Allen.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.