Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η δυσοσμία "πνίγει" τους ασθενείς του νοσοκομείου του Πύργου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από οργή, αγανάκτηση και φόβο, «ξεχειλίζει» η Θεώνη Γαβαλά, μιλώντας για την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο νοσοκομείο του Πύργου, λόγω της συγκέντρωσης των απορριμμάτων του δήμου Πύργου, δίπλα από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι ασθενείς, αλλά και οι συνοδοί τους, εκφράζουν τους φόβους τους ακόμα και για επιδείνωση της υγείας των νοσηλευομένων, λόγω της «ανεξέλεγκτης χωματερής», που έχει δημιουργηθεί δίπλα από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να είναι ανυπόφορη και οι μύγες να έχουν «κατακλύσει» όλους τους χώρους, όπως καταγγέλλουν οι συνοδοί.

«Μας λένε να μην ανοίγουμε τα παράθυρα, γιατί έρχεται η μπόχα από τα σκουπίδια. Κλείνουμε τα παράθυρα, δεν μπορεί να αεριστεί ο χώρος που είναι μέσα τόσοι ασθενείς και πρέπει να καθαρίζεται η ατμόσφαιρα. Κι αν ανοίξουμε λίγο το παράθυρο, γεμίζει ο τόπος μύγες. Γυρίζουμε με τις μυγοσκοτώστρες και τα φυλλάδια να σκοτώνουμε τις μύγες από τα δωμάτια και από τις τουαλέτες», λέει η Θεώνη Γαβαλά, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απαράδεκτη.

Μιλώντας για την υγεία της μητέρας της, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα και εισήχθη στο νοσοκομείο με δύσπνοια, σημειώνει πως «…μπήκε στις 15 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο με δύσπνοια και μας είπαν ότι δεν θα τα καταφέρει. Είμαστε εδώ από τις 15 του μήνα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη μητέρα μας να αναρρώσει, αλλά αυτό το πράγμα που βιώνουμε, είναι ανήκουστο με τα σκουπίδια. Λίγο να γυρίσουμε το κεφάλι μας και οι μύγες μπαίνουν μέσα στον αναπνευστήρα. Αυτός ο δήμος, η Περιφέρεια, ο Εισαγγελέας του νομού, τι κάνουν;», αναρωτιέται, εκφράζοντας την οργή, την αγανάκτηση αλλά και το παράπονό της «για το γεγονός ότι το κράτος στο οποίο ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης "δίνει" μία ζωή, δεν μπορεί να του παρέχει τα αυτονόητα».

Για το θέμα των σκουπιδιών, πάντως, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει επανειλημμένα ζητήσει και εγγράφως από το δήμο Πύργου (σ.σ και στην προηγούμενη και στην παρούσα δημοτική αρχή) να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση για ασθενείς και προσωπικό. Εγγράφως, έχει ενημερώσει, επίσης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αλλά και την 6η ΥΠΕ. Και μολονότι έχει λάβει υποσχέσεις κατά καιρούς, τα σκουπίδια παραμένουν εκεί.

«Το προσωπικό δεν φταίει σε τίποτα. Οι άνθρωποι, με αυτά που δεν έχουν, προσπαθούν να μας σώσουν…Δεν ξέρουν που να δώσουν απολογία, είναι ελάχιστα τα άτομα, πολλοί οι ασθενείς και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλά…», λέει η κ. Γαβαλά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.