Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκή διάκριση για νέους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρώτη συμμετοχή για ελληνική αποστολή στη διοργάνωση StartupBus.

Σημαντική διάκριση απέσπασαν νέοι Έλληνες εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη με λεωφορείο, για επιχειρηματίες που ασχολούνται με νεοφυείς επιχειρήσεις.



Πρόκειται για την διοργάνωση StartupBus που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Ευρώπη για τέταρτη χρονιά με τη συμμετοχή 8 χωρών. Από κάθε χώρα ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο ξεκινά με προορισμό την Βιέννη της Αυστρίας και μέσα σε 72 ώρες οι νέοι επαγγελματίες και τεχνολόγοι που συμμετέχουν δουλεύουν από το μηδέν πάνω σε επιχειρηματικές ιδέες. Στο τέλος του ταξιδιού όλες οι ομάδες παρουσιάζουν τις ιδέες του ενώπιον κριτικής επιτροπής και βραβεύονται οι καλύτερες.

Για πρώτη φορά συμμετείχε και ελληνική αποστολή, η οποία καταρτίστηκε από 25 περίπου επίδοξους φοιτητές και επαγγελματίες. Το λεωφορείο αναχώρησε από την Αθήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής του έκανε στάσεις στην Θεσσαλονίκη, στα Σκόπια, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, προκειμένου να συνδεθεί με τα startup οικοσυστήματα των πόλεων, δημιουργώντας ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο για τους συμμετέχοντες. Το ελληνικό λεωφορείο έφτασε στην Βιέννη και εκεί κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό με την ιδέα πάνω στην οποία δούλεψαν τρεις Αμερικανοί και ένας Τούρκος που ταξίδεψαν στην Ελλάδα αποκλειστικά για να συμμετάσχουν στο ελληνικό λεωφορείο.

Τις εμπειρίες τους θα παρουσιάσουν νέοι που διακρίθηκαν σε εκδήλωση που διοργανώνουν το Startupper.gr, η Eurobank και το Public σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 7 στο χώρο εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.