Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ολόκληρη η περιουσία της σε μία... άγνωστη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατηγορούμενη για το αδίκημα της πλαστογράφησης της ιδιόχειρης διαθήκης μιας ηλικιωμένης είναι μια κάτοικος Ρόδου μετά την υποβολή σχετικής μηνυτήριας αναφοράς ενός εκ των συγγενών της εκλιπούσης, τέως αστυνομικού.

Η 91χρονη ήταν τραπεζική υπάλληλος, δεν είχε παιδιά και ήταν κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας αλλά και ρευστού σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας θα ελεγχθεί, το προηγούμενο διάστημα, η καταγγελλόμενη είχε αναπτύξει σχέσεις συμπάθειας με την υπερήλικη και φέρεται να την είχε απομονώσει από το περιβάλλον της.

Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση, συγγενής της εκλιπούσης ενημερώθηκε από την τράπεζα που διατηρούσε τους λογαριασμούς της ότι κάποια κυρία άγνωστη στον διευθυντή ενδιαφέρθηκε για τους λογαριασμούς της και προσπάθησε να αποσπάσει πληροφορίες επικαλούμενη ότι διέθετε εξουσιοδότηση.

Η 91χρονη έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2010 και λίγες μέρες μετά το θάνατό της παρουσιάστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ιδιόγραφη διαθήκη με την οποία καθιστούσε την καταγγελλόμενη ως αποκλειστική κληρονόμο της περιουσίας της, που περιλαμβάνει πέραν των τραπεζικών λογαριασμών δύο κατοικίες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, συνολικού εμβαδού άνω των 200 τ.μ., ένα προνομιακό ακίνητο σε πανοραμική πλαγιά στις παρυφές της πόλεως Ρόδου και μια ακόμη κατοικία σε μια από τις κεντρικότερες συνοικίες της Αθήνας.

Συγγενής της 91χρονης, αφού πληροφορήθηκε για την ύπαρξη της ιδιόχειρης διαθήκης προχώρησε σε σχετικό έλεγχο και διατείνεται ότι τόσο ο γραφικός χαρακτήρας όσο και η υπογραφή στη διαθήκη είναι εξ' ολοκλήρου πλαστοί.

Ανέθεσε μάλιστα σε γραφολόγο να γίνει σχετική πραγματογνωμοσύνη ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η φερόμενη ως αποκλειστική κληρονόμος δεν εμφανίστηκε καν στην κηδεία της 91χρονης ούτε ανέλαβε τα έξοδα.

Ο μηνυτής ισχυρίζεται επίσης ότι τρεις μέρες πριν το θάνατο της υπερήλικης συγγενούς του η μηνυόμενη μαζί με μια ευτραφή μελαχρινή κυρία την μετέφεραν σε άλλο σπίτι με το πρόσχημα ότι έπρεπε να κάνουν απολύμανση στο σπίτι της για κουνούπια και κατσαρίδες.

Εκφράζει απορίες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της εκτός του σπιτιού της το οποίο όπως υποστηρίζει λεηλατήθηκε.

Η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει ενώπιον της δικαιοσύνης...


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.