Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Δεν θα χάσουν το εξάμηνό τους οι υπό μετεγγραφή φοιτητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκίνησε η κατάθεση των δικαιολογητικών.

«Όχι, γιατί τα πανεπιστήμια που έχουν λίγες μετεγγραφές, κλήθηκαν από εμάς να τις διεκπεραιώσουν αμέσως και δεύτερον, αυτοί οι οποίοι πάνε για πανεπιστήμια, όπως στους Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους του Πολυτεχνείου που είναι πάρα πολλοί και θα δω αύριο και τους κοσμήτορες του Μετσοβίου που έχουν τεράστιο πρόβλημα, εκεί θα γίνει όπως γινόταν πέρσι κ. Χιώτη, καταλαβαίνω, θα πάνε το Γενάρη – Φλεβάρη. Δηλαδή δεν θα χάσουν το εξάμηνο. Άμα θέλει κάποιος να μη δώσει εξετάσεις καλώς. Δικό του θέμα».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Υπουργός Παιδείας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν οι φοιτητές που αιτήθηκαν μετεγγραφής πρόκειται να χάσουν το εξάμηνό τους. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεση των αιτήσεων από τους φοιτητές που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες προς τα τμήματα που θα μεταφέρουν τη θέση τους. Η προθεσμία είναι 8ημερη και σε πολλά ιδρύματα λήγει τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα συσταθεί επιτροπή που θα ελέγξει την ορθότητα των εγγράφων που θα καταθέσουν οι φοιτητές. Η επιτροπή έχει στη διάθεσή της 20 μέρες.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των αποφάσεων της Γενικών Συνελεύσεων του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α. και οι Γραμματείες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή των δικαιούχων, ζητούν από αυτούς να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης διαγραφής τους από το Τμήμα προέλευσης και παράλληλα ζητούν από τη Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης την υπηρεσιακή αποστολή του φακέλου, όπου περιλαμβάνεται και βεβαίωση διαγραφής τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.