Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το Facebook έφτασε τους 1.35 δισ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Facebook έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε και τα οποία περιλαμβάνουν ορισμένα ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία, όπως για παράδειγμα, ο αριθμός των ενεργών χρηστών σε μηνιαία βάση.

Μιλάμε για αριθμό χρηστών παρόμοιο με τον… πληθυσμό της Κίνας, της χώρας δηλαδή που διαθέτει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη, περίπου 1.35 δισεκατομμύρια.

Για να δούμε και την διαφορά στους ενεργούς χρήστες μεταξύ των κοινωνικών δικτύων, το Twitter ανακοίνωσε 284 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως σε όλες τις πλατφόρμες. Μιλάμε για αύξηση, όσο αφορά στους χρήστες του Facebook που πλησιάζει το 29% σε σχέση με πέρυσι.

Οι ενεργοί χρήστες που μπαίνουν στο Facebook από φορητές συσκευές επίσης σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με το techit.gr, έχουν αυξηθεί κατά 14% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε είναι ότι η πλειονότητα των χρηστών μπαίνει στο Facebook σε καθημερινή βάση.

Ο μέσος όρος των χρηστών που χρησιμοποιεί το Facebook καθημερινά για το τρίτο τρίμηνο από τις mobile συσκευές τους άγγιξε τα 703 εκατομμύρια, ενώ αν λάβουμε υπόψη μας και τους χρήστες PC, τότε ο αριθμός αυξάνεται στα 864 εκατομμύρια.

Το 64% των εσόδων του Facebook έρχονται από διαφημίσεις, και το 66% από αυτά τα χρήματα προέρχεται από την αγορά mobile (κινητά, tablets).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.