Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

«Βασικής σημασίας η μεσογειακή διατροφή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μ. Βορίδης: Είναι ένας ασφαλής τρόπος για να μειωθούν οι χρόνιες παθήσεις.

Στη Ρώμη όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διημερίδα αφιερωμένη στην Υγεία στη Μεσόγειο που οργάνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της ιταλικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Στη διημερίδα κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι υπουργοί Υγείας τόσο των ευρωπαϊκών χωρών, όσο και κρατών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. «Μία πολύτιμη ευκαιρία για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Μάκης Βορίδης.

Σε ένα από τα σημεία της παρέμβασής του, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αξία της μεσογειακής διατροφής και του μεσογειακού τρόπου ζωής, όπως και στις θετικές επιπτώσεις τους στην υγεία των πολιτών. «Νομίζω ότι έχει αποδειχθεί πως υπάρχει σχέση των χρόνιων νοσημάτων με τον τρόπο ζωής. Μια σχέση που αφορά, ειδικότερα τις διατροφικές συνήθειες, με την επιλογή ή όχι της φυσικής άσκησης και με ενδεχόμενη κατάχρηση αλκοόλ και καπνού», τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Βορίδης.

«Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε διατροφικές συνήθειες διότι αποδεικνύεται, ακριβώς, ότι με τη μεσογειακή δίαιτα μειώνονται και οι χρόνιες παθήσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση της Ρώμης ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι «η προστιθέμενη πολιτική της αξία είναι ότι μπόρεσαν να έλθουν σε επαφή, σε κυβερνητικό επίπεδο, υπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη, από τις δύο πλευρές της Μεσογείου. Από την Ευρώπη, αλλά και από τις βορειαφρικανικές χώρες και τη Μέση Ανατολή. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα καλύτερου συντονισμού αλλά και καλύτερης κατανόησης των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κάθε κυβέρνηση».

Σχετικά με την «ατζέντα» που ακολουθεί η ιταλική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της υγείας, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «το θέμα του τρόπου ζωής, των διατροφικών συνηθειών και της μεσογειακής δίαιτας ήταν πολύ υψηλά και στην ατζέντα του ελληνικού εξαμήνου Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως, άλλωστε και το θέμα της μετανάστευσης και της ανάδειξης της σχέσης της με την υγεία, με τους κινδύνους για τους ίδιους τους μετανάστες αλλά και για τη δημόσια υγεία».

«Η ελληνική Προεδρία δούλεψε ουσιαστικά πάνω στα δύο αυτά θέματα και τώρα συνεχίζει να τα προωθεί και η ιταλική Προεδρία. Κάτι που είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικό», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.