Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Καθηγητές σε απόγνωση λόγω ελάχιστων αποσπάσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε άδειες άνευ αποδοχών και παραιτήσεις.

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί εκπαιδευτικοί της Βθμιας εκπαίδευσης μετά τη Β φάση αποσπάσεων κατά την οποία ικανοποιήθηκαν μόλις 26 αποσπάσεις σύμφωνα και με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή.

Όπως είναι γνωστό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έγιναν ελάχιστες μεταθέσεις, ικανοποιήθηκε το 8,99%, με αποτέλεσμα οι αποσπάσεις να αποτελούν τη μοναδική διέξοδο για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Παιδείας ικανοποίησε 2.759 αιτήσεις από τις 4.512 με αποτέλεσμα το ποσοστό ικανοποίησης να φθάσει το 61,14% κατά την Α φάση των αποσπάσεων. Στη συνέχεια δόθηκαν ελάχιστες αποσπάσεις παρά την ύπαρξη κενών με αποτέλεσμα αρκετοί εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε απόγνωση.

Όπως αναφέρει ο κ. Κορδής «η θέση της πολιτικής ηγεσίας ήταν η πραγματοποίηση αποσπάσεων μόνο για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας! Η παράμετρος αυτή ωστόσο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα!».

Σύμφωνα με τον αιρετό υπάρχουν τουλάχιστον 300 αιτήσεις απόσπασης για σοβαρούς λόγους υγείας, οικογενειακούς και κοινωνικούς που θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν.

Ο κ. Κορδής υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για πολύ σοβαρές περιπτώσεις οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με ευαισθησία και όχι με την ψυχρή υπηρεσιακή λογική των αριθμών. Πίσω από τις αιτήσεις και τα συνοδευτικά έγγραφα κρύβονται πολλές δραματικές περιπτώσεις ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση και δεν μπορούν να συγκριθούν για να ξεχωρίσουν οι 26 πιο τραγικές! Η απόσπαση σε αυτή την συγκυρία δεν αποτελεί απλά όρο εργασιακής αλλά και ουσιαστικής τους επιβίωσης! Η μη ικανοποίηση των αιτήσεων αυτών, οδηγεί δεκάδες οικογένειες σε τραγικά αδιέξοδα, ωθώντας πολλούς εκπαιδευτικούς σε άδειες άνευ αποδοχών ή και παραίτηση!».

Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ με βάση τα παραπάνω οδηγήθηκε στην καταψήφιση των πινάκων επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσωπα νούμερα αλλά έχουν πρωτίστως αξιοπρέπεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.