Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τα 1.200 σημεία πώλησης εισιτήριων του ΟΑΣΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Αγοράστε εισιτήριο από τα σημεία πώλησης για να γλιτώσετε την προσαύξηση, λέει ο οργανισμός.

Στα 1.200 περίπου σημεία πώλησης προτυπωμένων εισιτηρίων σε ολόκληρη την περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΘ στο νομό Θεσσαλονίκης αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός, τονίζοντας ότι η έκδοση εισιτηρίου εντός του λεωφορείου έχει επικουρικό και μόνο χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση του οργανισμού έρχεται ύστερα από το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τη λειτουργία των εκδοτικών μηχανημάτων αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων εντός των λεωφορείων και τη μη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από αυτά.

Επισημαίνοντας ότι τα εκδοτικά μηχανήματα λειτουργούν εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ εδώ και 36 χρόνια, ο οργανισμός αναφέρει ότι «είναι γνωστό σε όλους τους επιβάτες ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν χρήματα», ενώ υπογραμμίζει, «σε καμία χώρα της Ευρώπης τα εκδοτικά μηχανήματα εντός των λεωφορείων δεν επιστρέφουν χρήματα, διότι η εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μηχανημάτων εντός των λεωφορείων δεν συνιστάται λόγω του όγκου και της μη εύχρηστης λειτουργίας τους».

Αναφορικά με την προσαύξηση κατά 0,10 ευρώ που καλείται να πληρώσει ο επιβάτης που θα προμηθευτεί εισιτήριο εντός του λεωφορείου, ο Οργανισμός σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «είναι η μικρότερη σε σχέση με αντίστοιχους συγκοινωνιακούς φορείς σε ολόκληρη την Ελλάδα». Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι σε Πάτρα, Καβάλα και Βόλο, υπάρχει προσαύξηση 0,40 ευρώ στο εισιτήριο όταν αυτό πωλείται εντός των λεωφορείων.

Σε ό,τι αφορά δε δημοσιεύματα που θέλουν τους μετόχους του ΟΑΣΘ να επωφελούνται από την αναφερόμενη προσαύξηση, ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι «είναι παραπλανητικά» και τονίζει ότι ουσιαστικά «κερδίζει» το Ελληνικό Δημόσιο λόγω μείωσης της αντισταθμιστικής καταβολής (επιδότησης του εισιτηρίου) και κατ΄ επέκταση ο έλληνας πολίτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.