Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Γιατρός που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα μεταφέρθηκε στη Γερμανία για θεραπεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC επαναπατρίζει την ομάδα του από τη Λιβερία, μετά τη μόλυνση ενός εικονολήπτη.
Ένας γιατρός από την Ουγκάντα, ο οποίος μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, μεταφέρθηκε σήμερα σε νοσοκομείο της Φραγκφούρτης κι έγινε ο δεύτερος ασθενής με τον ιό που υποβάλλεται σε θεραπεία στη Γερμανία, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές του κρατιδίου της Έσσης.

«Ο ασθενής είναι εργαζόμενος σε μια ιταλική ΜΚΟ, είναι υπήκοος Ουγκάντας και εργαζόταν ως γιατρός της Σιέρα Λεόνε», ανακοίνωσε ο Γκίντερ Γκρίτνερ, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Έσσης.

Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς χαρακτηρίζεται «πολύ σοβαρή, αλλά σταθερή», σύμφωνα με τον Τίμο Βολφ επικεφαλής γιατρό της υπηρεσίας μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου.

Οι τρεις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές, πρόσθεσε ο Βολφ, σημειώνοντας ότι η θεραπεία του ασθενούς ενδέχεται να διαρκέσει «δύο ή τρεις εβδομάδες».

Ένα άλλο θύμα του ιού Έμπολα νοσηλεύεται από τα τέλη Αυγούστου στο Αμβούργο. Έκτοτε δεν έχει γίνει γνωστή καμία πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του σενεγαλέζου ειδικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που επίσης μολύνθηκε στη Σιέρα Λεόνε.

Στο μεταξύ το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναπατρίζει την ομάδα του που έχει στείλει στη Λιβερία, μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα, μετά τη μόλυνση ενός εικονολήπτη του.

Ο Ασόκα Μούκπο, 33 ετών, είναι ο τέταρτος Αμερικανός που προσβάλλεται από τον ιό στη Λιβερία και ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που μολύνεται από την έναρξη της επιδημίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα κέντρο των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF) στη Μονρόβια.

«Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την περίπτωσή του», δήλωσε ο Μίτσελ Λέβι, ο πατέρας του εικονολήπτη, σε μήνυμά του.
Η διευθύντρια του NBC Ντέμπορα Τέρνες διευκρίνισε ότι ο Μούκπο θα μεταφερθεί σε ένα εξειδικευμένο κέντρο, όπως έγινε και με τους άλλους αμερικανούς ασθενείς, και ότι «για προληπτικούς λόγους» η υπόλοιπη ομάδα, που δεν παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας, θα «επαναπατριστεί με ειδική πτήση και θα τεθεί σε καραντίνα για 21 ημέρες», το διάστημα εκκόλαψης του ιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.