Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Βελτιώνεται η κατάσταση της ισπανίδας νοσοκόμας με Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Της χορηγήθηκε δόση ενός πειραματικού φαρμάκου.

Η Ισπανίδα νοσοκόμα που προσβλήθηκε από Έμπολα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μαδρίτης πηγαίνει καλύτερα και είναι σε θέση να μιλάει, όπως έγινε γνωστό σήμερα από νοσοκομειακή πηγή.

Η κατάσταση της Τερέσα Ρομέρο βελτιώθηκε τη νύχτα. «Έχει τις αισθήσεις της, μιλάει κατά διαστήματα, όταν αισθάνεται καλά» ανέφερε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας ότι παρά τη βελτίωση, η κατάσταση της υγείας της ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Το νοσοκομείο αλλά και η κυβέρνηση της Ισπανίας απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι χθες το βράδυ χορηγήθηκε στη 44χρονη νοσηλεύτρια μία δόση του πειραματικού φαρμάκου Zmapp.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό Έμπολα. Το Zmapp, που παρασκευάζεται από μια φαρμακευτική εταιρεία στην Καλιφόρνια, είναι ένα από τα πειραματικά φάρμακα που έχουν δοκιμαστεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας που από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, κυρίως στη Δυτική Αφρική.

Η Ισπανίδα νοσηλεύτρια είναι ο πρώτος άνθρωπος που μολύνεται από τον Έμπολα σε άλλη ήπειρο εκτός της Αφρικής. Άλοι 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγό της, νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο ίδιο νοσοκομείο με τη Ρομέρο, όμως κανείς τους δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.