Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο Έμπολα «ενώνει» Ισραήλ και Παλαιστίνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για να συντάξουν «οδικό χάρτη» για την αντιμετώπιση του ιού.
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να συζητήσουν και να συντάξουν έναν «οδικό χάρτη» για να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού Έμπολα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Κατά τη συνάντηση αυτή οι δύο πλευρές ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και δεσμεύτηκαν να συναντηθούν και πάλι για να ανταλλάξουν πληροφορίες όσον αφορά τον Έμπολα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μια πηγή του υπουργείου που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της είπε ότι θα προταθεί σε Παλαιστίνιους και Ιορδανούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό ιατρικό πρόγραμμα στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε σήμερα με πολλούς κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους και ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς προληπτικών μέτρων. Τα μέτρα αυτά θα έχουν ως στόχο την επιτυχή απομόνωση τυχόν κρουσμάτων αλλά και τη χορήγηση θεραπείας στους ασθενείς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα του Έμπολα στο Ισραήλ. Μια Νιγηριανή τουρίστρια που παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύτηκε στην Ιερουσαλήμ τον Σεπτέμβριο, όμως από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δεν έπασχε από τη θανατηφόρα ασθένεια.

Το Ισραήλ είναι ένας προορισμός που επιλέγουν πολλού Αφρικανοί χριστιανοί προσκυνητές. Από τις αρχές του έτους η χώρα έχει υποδεχτεί περίπου 43.000 Αφρικανούς τουρίστες (συμπεριλαμβανομένων και αυτών από χώρες της βόρειας Αφρικής). Ταυτοχρόνως, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Μέκκα για προσκύνημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.