Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στο φως τα πορίσματα για τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΛΓΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τα πορίσματα των ελέγχου των τριτοβάθμιων οργανώσεων ενημερώνεται για πρώτη φορά η Βουλή, την προσεχή Τετάρτη.

Η Διαρκής Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα ενημερωθεί, μετά από πρωτοβουλία της ίδιας της Κυβέρνησης, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος ζητά την ενεργοποίηση σχετικού άρθρου του Κανονισμού, προκειμένου να συνεδριάσει η επιτροπή και να ενημερωθούν οι βουλευτές - μέλη της τόσο για τα πορίσματα ελέγχου των τριτοβάθμιων οργανώσεων όσο και για την εξέλιξη του Ν. 4015/2011 «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου-Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους».

Τα πορίσματα των ελέγχων έχουν ζητήσει κατ΄ επανάληψη βουλευτές, με ερωτήσεις τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για τους ελέγχους που διενεργήθηκαν για την ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΕΣΑΣΕ και τη ΣΥΔΑΣΕ που ολοκληρώθηκαν πριν από μερικούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι έλεγχοι ξεκίνησαν κατ΄ εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από καταγγελίες για μη ορθολογική διαχείριση κρατικών χρηματοδοτήσεων μέσω ΕΛΓΑ από το 1994 έως το 2011.

Οι επιχορηγήσεις της περιόδου 1994-2012

Τον Φεβρουάριο του 2013 ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε διαβιβάσει στη Βουλή τα στοιχεία για τις οικονομικές ενισχύσεις στις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ από τον ΕΛΓΑ (από εισφορές των αγροτών), από το 1994 έως και το 2012. Από το έγγραφο αυτό προέκυπτε ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ είχε λάβει 37,4 εκατομμύρια ευρώ, η ΓΕΣΑΣΕ 11,3 εκατομμύρια ευρώ, η ΣΥΔΑΣΕ 6,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Τσαυτάρης είχε μαζί διαβιβάσει και τις επιχορηγήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κάλυψη δαπανών συνεταιριστικών εκπαιδεύσεων κατά τα έτη 1995-2010.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.