Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το άγχος και η ζήλεια αυξάνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι κυκλοθυμικές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.
Το συνεχές άγχος και οι έγνοιες εκτός από… άυπνες νύχτες, μπορούν ακόμη να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Οι γυναίκες μέσης ηλικίας που είναι αγχωμένες, ζηλιάρες και κυκλοθυμικές διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να υποφέρουν από την ασθένεια αυτή μετέπειτα στη ζωή τους, σε σχέση με τις πιο ήρεμες συνομήλικες τους.

Ερευνητές υποστηρίζουν, ότι καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που θα εμφανίσουν άνοια αναμένεται να αυξηθεί δραματικά καθώς ο πληθυσμός γηράσκει, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τρόπους για να αναγνωρίζουμε εκείνους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας επηρεάζουν περισσότερους από 800.000 Βρετανούς, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να φτάσει τα 44 εκατομμύρια μέχρι το 2050, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Στην έρευνα συμμετείχαν 800 γυναίκες ηλικίας περίπου 40 έως 50+ ετών. Μετά από 38 χρόνια οι 153 από αυτές είχαν εμφανίσει άνοια.

Όσες είχαν «πιάσει υψηλό σκορ» στα τεστ που αξιολογούσαν το νευρωτισμό στη μέση ηλικία, ήταν ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ασθένεια, όμως μόνο αν υπέφεραν από μακροχρόνιο στρες.

Ακόμη, όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology, υψηλό κίνδυνο εμφάνιζαν ακόμη όσες ήταν νευρωτικές, ντροπαλές και εσωστρεφείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.