Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η πιο δημοφιλής πόλη για να... εργάζεσαι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Λονδίνο είναι η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο για να εργάζεται κάποιος, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα περισσότερων από 200.000 ανθρώπων, με σχεδόν έναν στους έξι από τους ερωτηθέντες να θέλει να μεταγκατασταθεί στη βρετανική πρωτεύουσα για να εξασφαλίσει εργασία.



Η δημοσκόπηση των εταιρειών The Boston Consulting Group και totaljobs.com διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες από 189 χώρες θεωρούν το Λονδίνο πιο ελκυστική πόλη για να εργαστούν σε σχέση με την Νέα Υόρκη και το Παρίσι, ενώ η Βρετανία έρχεται δεύτερη--μετά τις ΗΠΑ--ως πιο ελκυστική χώρα για όσους αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Ενώ η έρευνα, η οποία περιγράφεται από αυτούς που την διενήργησαν ως η πιο εκτενής που έχει μέχρι σήμερα εκπονηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, συμπεραίνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα όσων αναζητούν εργασία προτίθενται να μετεγκατασταθούν στο εξωτερικό για το λόγο αυτό, στο εσωτερικό της Βρετανίας μόνο το 44% θα επιθυμούσαν να μεταναστεύσουν για εργασιακούς λόγους.

"Η έρευνα αυτή παγιώνει τη φήμη του Λονδίνου ως μία πραγματικά παγκόσμια πόλη. Όχι μόνο προσφέρει πλούσιες εργασιακές ευκαιρίες σε μία σειρά από τομείς, αλλά μπορεί να καυχιέται για ορισμένα από τα ανώτερα πολιτιστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι άνθρωποι απ΄όλο τον πλανήτη θέλουν να έρθουν και να εργαστούν εδώ", λέει ο Μάικ Μπούκερ της εταιρείας totaljobs.com.

Στη δημοσκόπηση μετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές, μεταξύ των οποίων κάποιοι που αναζητούν ενεργά εργασία, άλλοι που δεν αναζητούν ενεργά αλλά είναι ανοιχτοί στις όποιες ευκαιρίες, και κάποιοι που αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουν για δουλειά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.