Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η πρώτη γυναίκα που γέννησε ενώ είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντική εξέλιξη στον αγώνα κατά της υπογονιμότητας.

Μια 36χρονη σουηδέζα έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο στην οποία είχε γίνει μεταμόσχευση μήτρας και κατάφερε να γεννήσει ένα παιδί, ανέφερε η βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Αυτή η σημαντική εξέλιξη στον αγώνα κατά της υπογονιμότητας επέτρεψε στη γυναίκα να γεννήσει τον Σεπτέμβριο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους ενός κιλού και 775 γραμμαρίων μετά από 31 εβδομάδες κύησης, όπως γράφει το επιστημονικό περιοδικό.

Η μητέρα, της οποία η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται γεννήθηκε χωρίς μήτρα εξαιτίας μιας γενετικής διαταραχής. Της έγινε μεταμόσχευση μήτρας με δότρια μια 61χροινη γυναίκα η οποία είχε ήδη περάσει προ επταετίας στην εμμηνόπαυση. Η μητέρα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τρεις ημέρες μετά τον τοκετό και το μωρό βγήκε από τη μονάδα των νεογνών δέκα ημέρες μετά τη γέννηση. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους όπως αναφέρει η ιατρική επιθεώρηση.

Αυτή η «επιτυχία βασίζεται σε περισσότερα από δέκα χρόνια εντατικής έρευνας και δημιουργεί τη δυνατότητα για τη θεραπεία πολλών νεαρών γυναικών σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από στειρότητα της μήτρας», εξηγεί στο περιοδικό ο καθηγητής Ματς Μπράντσρομ ειδικός μαιευτήρας γυναικολόγος στο πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.