Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Δίνουν χαρτιά στη 19χρονη που έσωσε τη μικρή Νάντια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες υπογραφές πολιτών για «να συνεχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη ζωή της».
Το αίτημα της 19χρονης Doaa Al Zamel, από τη Συρία, η οποία πάλεψε με τα κύματα επί τέσσερις μέρες, κρατώντας στη ζωή ένα 17μηνο κοριτσάκι, σκοπεύει να ικανοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως γράφει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», η 19χρονη ήθελε να ταξιδέψει στη Σουηδία, όπου ήταν και ο αρχικός της προορισμός.

Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών δείχνει να ανταποκρίνεται στην πίεση που άσκησαν χιλιάδες υπογραφές πολιτών, ώστε η 19χρονη κοπέλα που έσωσε τη μικρή Νάντια «να συνεχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη ζωή της με τους οικείους της».

Στην ουσία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τον τρόπο αυτόν προαναγγέλλεται η έκδοση άδειας παραμονής για τη Doaa, ώστε στη συνέχεια να ταξιδέψει νόμιμα προς όποια χώρα επιθυμεί.

Στο χθεσινό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι «δικαιούται την υπαγωγή στο καθεστώς διεθνούς προστασίας», αλλά και πως «έχει ήδη τεθεί υπό την προστασία του ελληνικού κράτους».

Προς το παρόν, η νεαρή κοπέλα βρίσκεται στα Χανιά, φιλοξενούμενη από την οικογένεια του προέδρου της αιγυπτιακής κοινότητας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.