Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Πάνω από 7 εκατομμύρια τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολοκληρώθηκε η έκδοσή τους από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σε περίπου 7.000.000 ανέρχονται τα εκκαθαριστικά που βρίσκονται πλέον αναρτημένα στο Taxis. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε και τα τελευταία, τα οποία αφορούν περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να πληρώσουν για διάφορους λόγους.

Bάσει νόμου, φόρος ΕΝΦΙΑ κάτω από 5 ευρώ δεν εισπράττεται, ενώ φορολογούμενοι χωρίς καθόλου ακίνητη περιουσία μπορούν να τυπώσουν μηδενικό εκκαθαριστικό μέσω του Taxis χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εντοπιστεί να έχουν κάνει σοβαρά λάθη στο Ε9 και γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του φόρου για κάποιο ή για το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων, η Εφορία δεν έχει υπολογίσει το φόρο για το συγκεκριμένο ακίνητο και το εκκαθαριστικό περιλαμβάνει ειδοποίηση ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει σωστά τα στοιχεία του Ε9 ώστε το ακίνητο να θεωρείται δηλωμένο. Αυτό θα μπορέσει να το κάνει μόλις ανοίξει το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων δηλαδή από τα μέσα Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.