Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ανακαλύφθηκαν τέσσερις νέοι ομαδικοί τάφοι στο Μεξικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 43 φοιτητές, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και 15 ημέρες στο Μεξικό, λιγόστεψαν αργά χθες βράδυ, μετά την ανακοίνωση της ανακάλυψης τεσσάρων ομαδικών τάφων σε σημεία που υπέδειξαν τέσσερις νέοι συλληφθέντες για την υπόθεση αυτή.

Μέχρι στιγμής, 34 άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση αυτή που προκαλεί αγανάκτηση στο Μεξικό, από τα οποία 26 δημοτικοί αστυνομικοί της Ιγκουάλα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μεξικανικές αρχές ανακάλυψαν τέσσερις νέους ομαδικούς τάφους, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση, πριν από δύο εβδομάδες, 43 φοιτητών, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χεσούς Μουρίγιο Καράμ. Η σύλληψη τεσσάρων ακόμη ατόμων οδήγησε "σε μέρος όπου βρήκαμε τέσσερις τάφους μέσα στους οποίους, λένε οι συλληφθέντες, υπάρχουν μέλη των σορών των φοιτητών", δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητα των συλληφθέντων, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμη τον αριθμό των σορών που υπάρχουν μέσα στους τάφους.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων εργάζεται ήδη στην περιοχή που "βρίσκεται σχετικά κοντά" στην πόλη Ιγκουάλα, όπου οι 43 φοιτητές εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου, μετά την επίθεση που δέχτηκαν από αστυνομικούς του τμήματος της περιοχής και μέλη συμμορίας καρτέλ ναρκωτικών.
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και άλλοι τάφοι είχαν ανακαλυφθεί με 28 σορούς, η αναγνώριση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη.

Για τα κίνητρα της επίθεσης στην Ιγκουάλα εναντίον των φοιτητών της παιδαγωγικής ακαδημίας Escuela Normal Rural της Αγιοτζίναπα, που βρίσκεται, επίσης, στην πολιτεία Γκερέρο του νοτίου Μεξικού, ο υπουργός δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για την εμπλοκή προσώπων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος, η σύζυγός του και ο διευθυντής της δημοτικής υπηρεσίας ασφαλείας που αναζητούνται.

Οι υποψίες για την ευθύνη των εξαφανίσεων αυτών, μία υπόθεση στρέφονται τις τελευταίες ημέρες στο δήμαρχο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα και τη σύζυγό του Μαρία ντε λος Ανχελες Πινέντα, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή δύο ημέρες, μετά τις επιθέσεις της 26ης Σεπτεμβρίου.

Η Πινέντα, που είναι αδελφή δύο λαθρεμπόρων ναρκωτικών, αναφέρεται σε έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες είναι το πρόσωπο που φέρεται να διέταξε το διευθυντή της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Ιγκουάλα να καταστείλει τη διαδήλωση των φοιτητών, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε διακοπή από αυτούς της ομιλίας που θα εκφωνούσε την ίδια ημέρα ως υπεύθυνη της υπηρεσίας οικογενειακού προγραμματισμού της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.