Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση online στα σχολεία για τις παγίδες του Ίντερνετ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότεροι από 1.600.000 μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων θα έχουν φέτος για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά διάλεξη αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα την προστασία τους από τους παιδόφιλους αλλά και τους υπόλοιπους ιντερνετικούς κινδύνους.



Πρόκειται για μία πρωτοβουλία των υπουργείων Δημοσίων Τάξης και Παιδείας που θα τεθεί σε εφαρμογή, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Στόχος της είναι να ενημερωθούν τα παιδιά για τις ολοένα αυξανόμενες παγίδες του διαδικτύου που κρύβονται σχεδόν σε όλα τα προγράμματα –ακόμα και παιχνίδια- που χρησιμοποιούν καθημερινά.

«Οι παιδόφιλοι είναι παντού. Πρόσφατα εντοπίσαμε έναν που προσπαθούσε να “ψαρέψει” μία ανήλικη σε παιχνίδι στο οποίο κοριτσάκια ντύνουν κούκλες. Ένας άλλος υποδυόταν τον 10χρονο, ενώ ήταν 40 χρονών σε παιχνίδι με μηχανές για αγόρια. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερώσουμε τα παιδιά ακόμα περισσότερο και οι διαλέξεις αυτές είναι μια καταπληκτική ευκαιρία», ενώ ανώτατος αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ύστερα από καιρό θα αξιοποιηθεί με ουσιαστικό τρόπο το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μέσω του οποίου θα συνδεθούν διαδικτυακά 500 σχολεία ταυτόχρονα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε 30 μέρες μπορούν να έχουν παρακολουθήσει τη διάλεξη οι μαθητές και των 16.000 ιδιωτών και δημοσίων σχολείων της Ελλάδας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.