Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Λοβέρδος: Με ενδιαφέρει να έχω τις βασικές ειδικότητες των εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανατροπή του 1 προς 10.

Με ενδιαφέρει να έχω τις βασικές ειδικότητες, δάσκαλο, νηπιαγωγό, φιλόλογο, μαθηματικό και φυσικό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στο Mega, αναφερόμενος στο θέμα των κενών, ενώ για ακόμη μια φορά τόνισε ότι τα κενά θα είναι υπαρκτά καθώς δεν υπάρχουν οι διαθέσιμες πιστώσεις για να καλυφθεί το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών που ορίζει ο νόμος.

Ο υπουργός δήλωσε ότι «με τα μερεμέτια τα οικονομικά, καλύψαμε τη χρονιά κι είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι την πρώτη μέρα να έχουμε όλες τις δομές μας ανοιχτές. Αλλά για να είναι υπέρ πλήρεις θα θέλαμε και κάτι ακόμη. Με 1.000 ακόμη αναπληρωτές θα είχαμε ας πούμε θα μπορούσα να σας πω υψηλότερο το ανάστημά μας. Αν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε και 10.000 τότε θα είχαμε καλύψει με υπέρ πληθώρα τα πάντα. Με αυτές τις παράδοξες πηγές χρηματοδότησης τα καταφέραμε και φέτος. Του χρόνου με το ρυθμό των συνταξιοδοτήσεων θα μειώνονται οι πηγές της παράδοξης χρηματοδότησης και θα αυξάνονται οι συνταξιοδοτήσεις. Δε βγαίνει πέρα».

O κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο θέμα του ΑΣΕΠ καθώς είναι αναγκαίο να διοριστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί ενώ δήλωσε ότι και ο κ. Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει στην ανάγκη ανατροπής του 1 προς 10. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

«Ο στόχος είναι να γίνει διαγωνισμός στο ΑΣΕΠ, θα είναι για 10.000 εκπαιδευτικούς. Για να γίνει αυτό πρέπει η Κυβέρνηση να το ζητήσει και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρέπει να φύγουμε από το ένα προς δέκα και να κάνουμε ΑΣΕΠ ξεκινώντας όμως από αυτούς που είναι διοριστέοι και περιμένουν από το διαγωνισμό του 2008-2009, δηλαδή, δε θα αδικήσουμε ανθρώπους που έχουν επιτύχει και περιμένουν. Σας λέω λοιπόν τώρα για να γραφτεί, ότι του χρόνου έτσι δε γίνεται, τα σχολεία δε θα ανοίξουν. Φέτος ανοίξαμε με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και με το δεδομένο ότι ξεπεράσαμε δύο μηνών καθυστέρηση που παραλάβαμε στις 9 Ιουνίου για τις μεταθέσεις, οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει από το Πάσχα, δεν είχαν γίνει ακόμα και λέγανε μάλιστα να ανοίξουμε και τα σχολεία νωρίτερα» είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.