Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

«Έρχεται» Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελληνικές παραγωγές οδεύουν προς το Πεκίνο.

Την έναρξη της «Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, που οργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Κινηματογραφίας της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, θα κηρύξει την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Άντζελα Γκερέκου.
«Έρχεται» Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου

Στην τελετή θα παρευρεθούν ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Τζόου Σιαολί, καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο του πολιτισμού των δύο χωρών, επαγγελματίες του κινηματογράφου και μέλη του διπλωματικού σώματος. Της τελετής έναρξης θα προηγηθεί στις 19:00 Συνέντευξη Τύπου στην Ταινιοθήκη προκειμένου οι εκπρόσωποι των διοργανωτών από την Ελληνική και την Κινεζική πλευρά να παρουσιάσουν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την καθιέρωση της Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου, τους στόχους της και το πρόγραμμα της φετινής πρώτης εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής: Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ Love Story στο Πεκίνο / Beijing Love Story, σκηνοθεσία: Τσεν Σιτσένγκ (2014, 121') / παρουσία σκηνοθέτη, πρωταγωνίστριας και παραγωγού (Είσοδος μόνο με προσκλήσεις), Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 8.00 Τα συνεταιράκια / Partners, σκηνοθεσία: Πίτερ Τσαν (2013, 112'), 10.00 μ.μ. Chinese Zodiac, σκηνοθεσία: Τζάκι Τσαν (2012, 103'), Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 8.00 μ.μ. Full Circle, σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιανγκ (2012, 105'), 9.45 The Grandmaster, σκηνοθεσία: Γουόν Καρ Γάι (2013, 130'). Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 6.00 μ.μ. Πες ναι / Say Yes, σκηνοθεσία: Λέστε Τσεν (2013, 104'), 8.00 Αστυνομικό ημερολόγιο / Police Diary, σκηνοθεσία: Νινγκ Γινγκ (2013, 113'), 10.00 μ.μ. Το χτύπημα του δράκου / Flying Swords of Dragon Gate, σκηνοθεσία: Τσούι Χαρκ (2011, 120') Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν με ελληνικούς υπότιτλους και όλες, εκτός από τα The Grandmaster και Chinese Zodiac, θα προβληθούν και με αγγλικούς υπότιτλους. 

Τιμή εισόδου για κάθε προβολή: 4 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στον οπτικοακουστικό τομέα θα απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα στις 12:00 η Άντζελα Γκερέκου με κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Κινεζικής Κυβέρνησης με επικεφαλής τον κ. Τονγκ Γκανγκ, Υφυπουργό της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ θα προτείνει ένα πλαίσιο συνεργασίας με κύρια σημεία την υπογραφή διμερούς συμφωνίας με στόχο την προώθηση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών από τις δύο χώρες, τη διανομή ελληνικών ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας και την διεξαγωγή εβδομάδας ελληνικού κινηματογράφου στην Κίνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.