Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Σε μονάδες ψυχικής υγείας η Κατερίνα Παπακώστα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διήμερη περιοδεία σε Λακωνία και Αρκαδία.

Δομές ψυχικής υγείας και νοσοκομειακές μονάδες επισκέπτεται η Κατερίνα Παπακώστα κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας της στη Λακωνία και την Αρκαδία.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν στη Λακωνία το διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας στη Σπάρτη, όπου η υφυπουργός ενημερώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα, για την εξέλιξη των έργων που αφορούν στις δομές υγείας, υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας και ιδιαίτερα την προσθήκη των δεκαεννέα κλινών στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Για το έργο αυτό, ανέφερε, οι προκαταρκτικές εργασίες έχουν ξεκινήσει και σε σύντομο χρονικό διάστημα το εργοτάξιο θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Η υφυπουργός Υγείας επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει και βελτιώνει το επίπεδο εξυπηρέτησης του νοσοκομείου Σπάρτης.

Επιπλέον, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, έθεσε στην υφυπουργό το θέμα της μελέτης για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και την Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης, που αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, ενώ η κ. Παπακώστα δεσμεύθηκε, ότι το θέμα θα επισπευστεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 -2020.

Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή υπαλλήλων από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, όπου τέθηκαν σημαντικά ζητήματα, με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών της υπηρεσίας, καθώς και της ενημέρωσης των πολιτών, κυρίως των μαθητών με πρωτοβουλίες και δράσεις, που θα γίνουν σε συνεργασία με το υπουργείο για θέματα καπνίσματος, ναρκωτικών, ενδοσχολικής βίας, αλκοολισμού.

Η υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε, ότι το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλία με την αποστολή ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την ενημέρωση της νεολαίας της Λακωνίας σ' αυτά τα θέματα.

Ακολούθως, η κ. Παπακώστα επισκέφθηκε δημόσιες και ιδιωτικές δομές που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων, τον ξενώνα «Υάκινθο», την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της ΜΚΟ «Αποστολή», το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίαυλο», καθώς και το γενικό νοσοκομείο Σπάρτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.