Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ανασκευάζει τις δηλώσεις του για τον Μ. Αλέξανδρο ο Τασούλας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινίσεις από τον υπουργό Πολιτισμού για τον «ένοικο» του τύμβου.

Τη δήλωση με την οποία απέκλεισε την πιθανότητα να είναι θαμμένος στον τάφο της Αμφίπολης ο Μέγας Αλέξανδρος, ανασκεύασε πριν από λίγο ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, και διευκρινίζει τα λεγόμενά του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού», σημείωσε τελικά ο υπουργός, με νέες του δηλώσεις στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1.

Παράλληλα, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την άποψη της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη, η οποία δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να μιλάει για την ταυτότητα του νεκρού.

Επίσης, ο κ. Τασούλας έδωσε νέα απάντηση στις αιτιάσεις και τις καταγγελίες ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση εκμεταλλεύονται για πολιτικούς και προσωπικούς λόγους τα ευρήματα στην Αμφίπολη.

«Πολιτική εκμετάλλευση δεν μπορεί να γίνει από κανέναν. Οι ανακοινώσεις που κάνει το υπουργείο είναι πολύ τακτικές. Αν δεν γίνονταν έτσι θα μας είχαν κατηγορήσει ότι αφήσαμε τον κόσμο στο έλεος της παραφιλολογίας. Με την ενημέρωση από το υπουργείο έχουμε προλάβει όλες αυτές τις φήμες», είπε.

«Επειδή οι Καρυάτιδες είναι πανέμορφες, δεν σημαίνει πως κάποιος θα ψηφίσει με βάση αυτό στις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτισμού και δήλωσε ότι υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον για το θέμα από πολιτικούς, πρέσβεις και βουλευτές, προσθέτοντας ακόμη ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Πολιτισμού που μετέχουν στη Σύνοδο στην Ιταλία που θα διεξαχθεί την Τρίτη, του διεμήνυσαν ήδη πως αναμένουν από τον ίδιο περισσότερα στοιχεία, με την ευκαιρία της Συνόδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.