Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε οδηγούς ταξί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν.Α Αττικής κατάφερε να τερματίσει την εξακολουθητική δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε σημαντικό αριθμό υποθέσεων απάτης, σε βάρος οδηγών ταξί, σε διαφορές περιοχές της Ελλάδας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34 ατόμων και συνελήφθησαν 7 μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 66 περιπτώσεις απάτης. 21 σε περιοχές της Αττικής και 45 σε διάφορες επαρχιακές και νησιωτικές πόλεις. Το συνολικό ποσό που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δράση τους προσδιορίζεται προανακριτικά στην Κέρκυρα, την Μυτιλήνη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Κοζάνη, την Ηγουμενίτσα, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαλαμίνα, τη Μύρινα Λήμνου, το Λιτόχωρο Πιερίας, την Πάτρα, το Κρανίδι, τη Θάσο, τη Βόνιτσα, τη Νιγρίτα Σερρών, τα Τρίκαλα, την Παραλία Άστρους, τη Κατερίνη, στη Μήλο, το Κοπανάκι Μεσσηνίας, τη Ραψάνη, την Πτολεμαϊδα, τη Σκύδρα, το Αμύνταιο, τον Εύδηλο Ικαρίας, την Κάλυμνο, την Παλική Κεφαλληνίας, την Προσοτσάνη Δράμας, τα Γρεβενά, τις Φέρρες, το Δροσάτο Κιλκίς, το Σιδηρόκαστρο Σερρών και την Αστυπάλαια.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές του Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν πλημμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις, με κυρίαρχο στοιχείο την εξαπάτηση πολιτών.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα, οι διευθύνσεις διαμονής τους, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και οι χώροι των συναντήσεών τους.

Επιπλέον, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της ομάδας, διακριβώθηκαν οι διασυνδέσεις τους, τόσο στην Αττική, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ παράλληλα χαρτογραφήθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης τους.

Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με αυτοκινητιστές -οδηγούς ταξί, τους οποίους εντόπιζαν είτε απευθείας, είτε μέσω διαφόρων φορέων, σε ολόκληρη την επικράτεια και συστήνονταν σαν άτομα επιφανούς κοινωνικής θέσης (όπως υπάλληλοι υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συγκοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Πολιτισμού, ιατροί, πρέσβεις, καθηγητές πανεπιστημίων κ.λπ.)

Παρουσιαζόμενοι με τις ιδιότητες αυτές, ανέφεραν στους παθόντες ότι επιθυμούν να μισθώσουν τα σχήματά τους για τη μετακίνηση δήθεν επίσημων προσώπων ή Αξιωματούχων, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε διάφορα μέρη, όπου υποτίθεται είχαν προγραμματιστεί επίσημες ή/και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα για να τους δελεάσουν ζητούσαν αποκλειστική συνεργασία, με ιδιαίτερα ικανοποιητική αμοιβή, που ανέρχονταν σε 300 ευρώ κάθε ημέρα απασχόλησης, δηλαδή συνολικά στο χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, περίπου για ένα μήνα.

Ωστόσο, για να προχωρήσουν στη συνεργασία αυτή, ζητούσαν από τους παθόντες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 1.500 έως 1.800 ευρώ, με το πρόσχημα της εγγύησης για την τήρηση των όρων της συμφωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.