Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η επιστήμη απεφάνθη γιατί οι άντρες έχουν μεγαλύτερη μύτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διαφορά αγγίζει το 10% κατά μέσο όρο.

Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι ίσως πιθανότατα γνωστή: Οι άντρες έχουν μεγαλύτερη μύτη απ’ ότι οι γυναίκες. Μελέτη έδειξε ότι ακόμα και αν δυο άτομα του αντίθετου φύλου διαθέτουν το ίδιο σωματότυπο, η αναλογία της μύτης δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Μάλιστα, υπολόγισαν ότι διαφορά είναι της τάξεως του 10% κατά μέσο όρο.

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα από τις γυναίκες, κάτι που απαιτεί περισσότερο οξυγόνο για τη συντήρηση. Μεγαλύτερη μύτη, ίσον περισσότερο οξυγόνο.

Ερευνητές, κατά παλαιότερες μελέτες, συμπέραναν ότι το μέγεθος της μύτης επηρεάζεται από την μάζα του σώματος, ένδειξη των διαφορετικών απαιτήσεων οξυγόνου που χρειάζεται για τη συντήρηση των ιστών.

Πρόκειται για την πρώτη μακροχρόνια μελέτη που διεξήχθη με αντικείμενο το μέγεθος της μύτης που ποικίλλει μεταξύ ανδρών και γυναικών σε σχέση με το μέγεθος του σώματος. Πάντως, δεν είναι μόνο το φύλο που καθορίζει το μέγεθος. Έρευνες έχουν δείξει ότι και το κλίμα συμβάλλει σημαντικά στο μέγεθος και το σχήμα της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.