Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αστρονομικός ΕΝΦΙΑ στον Δήμο Ξάνθης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καλείται να καταβάλει ως Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ, ο Δήμος Ξάνθης για όλη την ακίνητη περιουσία που διαθέτει στην κατοχή του.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ThrakiToday.com ο ΕΝΦΙΑ, μετά και τις αλλαγές και διορθώσεις που υπέστη, υπολογίστηκε σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την περίπτωση του Δήμου Ξάνθης, με το φαινόμενο να μην είναι μεμονωμένο μιας και κάτι αντίστοιχο καλούνται να αντιμετωπίσουν και άλλοι Δήμοι της χώρας.

Η νομική υπηρεσία του Δήμου θα καταθέσει ένσταση ζητώντας ο φόρος να αφορά μόνο όσα χρησιμοποιούνται .

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Δήμου Καβάλας με τον ΕΝΦΙΑ να αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ ενώ στην περίπτωση της Δράμας ο φόρος αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η περίπτωση του Δήμου Ξάνθης, παρόμοια με αυτή της Δράμας, προκάλεσε την κινητοποίηση των υπευθύνων στο εσωτερικό του Δήμου, όπου η αρμόδια νομική υπηρεσία θα απαντήσει καταθέτοντας ένσταση.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο φόρος έχει υπολογιστεί για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, χωρίς να συνυπολογιστεί το εάν το κάθε ακίνητο είναι μισθωμένο, χρησιμοποιείται ή παραμένει σε αχρηστία, και ως εκ τούτου ο Δήμος θα επιδιώξει τον επαναπροσδιορισμό του βάσει μόνο των ακινήτων που μισθώνονται και χρησιμοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση βέβαια αναμένεται αντίδραση και από πλευράς της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μιας και όπως επισημάνθηκε το πρόβλημα είναι γενικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.