Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

«Το ασθενοφόρο ήταν σε 4 λεπτά στο γήπεδο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ σχετικά με το τραγικό περιστατικό στην Ν. Αλικαρνασσό.

Θέση για τα γεγονότα που έγιναν στο γήπεδο τη Ν. Αλικαρνασσού πήρε με επίσημη ανακοίνωση το ΕΚΑΒ, μετά από σχόλιο του προέδρου του Εθνικού για καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου στο σημείο του συμβάντος.

Όπως υποστηρίζουν, το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε τέσσερα λεπτά και όχι 30 λεπτά όπως αναφέρθηκε σε δηλώσεις του προέδρου.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Κατόπιν δημοσιεύματος σχετικά με το περιστατικό του βαρύτατου τραυματισμού 46χρονου φιλάθλου στο Δημοτικό Στάδιο «Ηρόδοτος» στην Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης, και των αναφορών του Προέδρου του Εθνικού περί 30λεπτης καθυστέρησης άφιξης του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β., θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 16:48 το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση από το Δημοτικό Στάδιο «Ηρόδοτος» στην Νέα Αλικαρνασσό σχετικά με περιστατικό τραυματισμού 46χρόνου άντρα και αφού διαβίβασε το σήμα στο πιο κοντινό άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο, αυτό αφίχθη στο γήπεδο στις 16:52.

Παράλληλα και λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού δόθηκε εντολή (από το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β.) να μεταβεί στο σημείο και μικρό Όχημα Ταχείας Πρόσβασης με Γιατρό, το οποίο και αφίχθη στο γήπεδο στις 16:54. Στη συνέχεια, και ώρα 17:01 το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. με τον τραυματία και με τη συνοδεία του Γιατρού, αναχώρησε από το γήπεδο «Ηρόδοτος» με προορισμό το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Βάσει των παραπάνω και στηριζόμενοι στα επίσημα αρχεία καταγραφής του περιστατικού, ο πραγματικός χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου ήταν μόλις 4 λεπτά (και όχι 30 λεπτά όπως ειπώθηκε), πράγμα που καθιστά προφανές πως το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε άμεσα στην κάλυψη του περιστατικού.

Θα παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την παραπάνω ανακοίνωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας των περιγραφόμενων γεγονότων».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.