Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Το κινητό πολυϊατρείο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Λάρισα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Το σύνολο των παιδιών και όχι μόνο εκείνα των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αφορά η δράση προληπτικής ιατρικής που... ξεδιπλώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» και από σήμερα εξελίσσεται και στη Λάρισα, στο πνεύμα της αρχαίας ρήσης «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν».

Στη διάσταση αυτή επέμενε ιδιαίτερα και ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου σταθμεύει το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και μέχρι την Παρασκευή μπορούν να προσέρχονται για προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις παιδιά. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας και την εθελοντική συμμετοχή γιατρών των δυο συλλόγων.

Όπως επεσήμανε ο κ Γιαννόπουλος, οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις αφορούν σε όλα τα παιδιά του Δήμου Λαρισαίων ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας ενώ εφόσον από την εξέταση διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα φροντίσει για την ενημέρωση των αρμοδίων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου για την αντιμετώπισή τους.

Εξάλλου ως προς το σκέλος της «πρόληψης» ο κ Γιαννόπουλος επεσήμανε ότι στόχο της δράσης αποτελεί και η ενημέρωση των γονέων για την κατάσταση της υγείας των παιδιών τους, έτσι ώστε αν διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρισας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.